Acasă » Știri » Știri interne » Jurnalul secret al unui faimos prim-ministru roman prin patul caruia au trecut… 800 de femei!

Jurnalul secret al unui faimos prim-ministru roman prin patul caruia au trecut… 800 de femei!

De: Cancan 13/05/2015 | 11:43
In 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost sprijinit de Mihail Kogalniceanu ca sa ajunga pe tronul Principatelor Unite

Exista povesti pe care nimeni nu le-a marturisit vreodata. Exista povesti ascunse care, la un moment dat, au schimbat cursul istoriei. Sunt CANCAN-urile DE ODINIOARA pe care jurnalistul Adrian Artene le scoate la suprafata.

Multi istorici il considera adevarul „arhitectul al Romaniei moderne„! A „orchestrat”, din umbra, Unirea Principatelor Romane, a proclamat independenta Romaniei la 1877, a reformat administratia interna, dar avea o mare slabiciune… femeile!

Cu toate ca infatisarea sa a fost una mereu sobra, cu ochelari, plinut, cu barbison aristocratic, el a “cunoscut”, in pat, peste 800 de femei, un amestec de prostituate, slujitoare si doamne din inalta societate.

Dincolo de cariera lui politica stralucitoare, Kogalniceanu s-a remarcat in epoca prin numeroasele lui relatii extraconjugale
Dincolo de cariera lui politica stralucitoare, Kogalniceanu s-a remarcat in epoca prin numeroasele lui relatii extraconjugale

Mihail Kogalniceanu, prim-ministru al Romaniei in timpul domniei lui Alexandru Cuza, are, din acest punct de vedere, un “palmares” uluitor.

Istoricul Dan Falcan a marturisit pentru CANCAN DE ODINIOARA ca, dupa moartea ilustrului politician, s-a gasit un carnetel in care el isi nota minutios fiecare intalnire amoroasa. Un veritabil jurnal secret al desfatarii!

Kogalniceanu era cunoscut in epoca respectiva ca un mare afemeiat. Au fost aproape 800 de femei in viata lui! Legaturile lui erau din toate domeniile, din toate mediile sociale: guvernante, slujitoare, femei din lumea buna, prostituate.

Era mic, rotofei, era boier, avea bani, era academician, ministru, prim-ministru. Era un om cu prestanta si un apetit deosebit catre femei. Femei pe care le cucerea fara prea mult efort, traia aventuri alaturi de ele si le trecea apoi in acel carnetel”, povesteste Dan Falcan pentru CANCAN DE ODINIOARA.

Istoricul Dan Falcan arata ca Mihail Kogalniceanu
Istoricul Dan Falcan arata ca Mihail Kogalniceanu „nu rata nicio femeie” si ca frecventa pana si cartierele rau famate in cautare de prostituate

Cu toate ca era casatorit inca din noiembrie 1852 cu Ecaterina Jora (vaduva colonelului Iorgu Scortescu, cu care a avut trei baieti si o fata, Lucia), Kogalniceanu a cautat neincetat fericirea in bratele altor femei. Una dintre acestea, amanta lui… “oficiala”, Raluca “Rallu” Lamotescu (care i-a daruit si ea o fiica, Maria), i-a ramas fidela aproape 20 de ani.

A fost o mare dragoste. La un moment dat, Kogalniceanu i-a cumparat amantei un domeniu in comuna Calinesti (Arges) unde intentiona sa se retraga alaturi de ea. Gelozia Ralucai Lamotescu (care ii reprosa mereu ca nu divorteaza) avea insa sa compromita definitiv relatia lor adulterina.

Pentru Kogalniceanu nu exista “femeie urata”.”Damele frumusele, de la 15 pana la 40 de ani… sunt din nascare vrednice de iubit. Cat pentru cucoanele trecute peste patruzeci ani, insa care au fost frumoase odata, ele se sterg din catalogul provincialelor, pentru hatarul trecutei lor frumusete”, considera politicianul in “Fiziologia provincialului in Iasi”.

A cheltuit averi pentru femei

Femeia ideala nu era doar un mit pentru fostul prim-ministru. In “Iluzii pierdute”, el scria: “Femeia, in lexiconul meu, insemneaza o fiinta gingasa, slab, dragalasa, frumoasa, facuta din flori, din armonie si din razele curcubeului, capricioasa, rea cateodata, buna mai multe ori, o fiinta facuta pentru amor (…), care pentru un zambet te face de-ti vinzi viata din asta, care cand ii blanda ca o turturica, cand ii turbata ca o leoaica (…); femeia este un amestec de gratie, de bunatate, de rautate, de duh, de cochetarie, de slabiciuni si de tarie, a carei mai toata viata se margineste intru a iubi si a fi iubita”.

Sabina Cantacuzino, fiica lui Ion C. Bratianu, si-l amintea astfel pe Mihail Kogalniceanu: “Pe cat era de urat, cu un corp diform, avea un farmec nediscutat si o autoritate necontestata. Acelasi farmec il exercita asupra femeilor, care in mare parte au fost cauza nelinistitei sale vieti si deselor nevoi de bani”.

Fiica lui Ion C. Bratianu, Sabina, si-l amintea pe Mihail Kogalniceanu ca avand
Fiica lui Ion C. Bratianu, Sabina, si-l amintea pe Mihail Kogalniceanu ca avand „un corp diform”, dar „un farmec nediscutat”

Mihail Kogalniceanu nu rata nimic! Bantuia chiar si cartierele rau famate, impreuna cu domnitorul Al. I Cuza in cautare de femei”, mai marturiseste istoricul Dan Falcan.

Autor, printre altele, al volumului „Tainele inimii”, Kogalniceanu vorbeste aici despre apetitul sau sentimental: “Viata noastra este atat de scurta, atat de monotona, atat de plina de suparari si de necazuri, incat, cand ni se infatiseaza un minut de fericire, ar fi o nebunie pentru noi daca l-am lasa sa treaca, fara sa ne bucuram de dansul”.

Si a urmat acest „principiu de viata” pana in ultima sa zi. In volumul de memorii “Efimeridele”, aparut in 1930, autorul M. Theodorian povesteste o intamplare cu Mihail Kogalniceanu rapus la pat, cu putin timp inainte sa se stinga.

Un prieten l-a vizitat, iar politicianul, cu multa naturalete, a rostit atunci o replica celebra: “(N.n. – Kogalniceanu) Era in pat, dar asa cum era a adus vorba de femei. Vorba asta l-a inviorat, s-a ridicat in sus ca pe droturi si a exclamat: Si acum mi-s dragi fetele, Carada!

Fiica sa, Lucia Kogalniceanu, i-a calcat pe urme! A fost casatorita de trei ori, mariaje din care au rezultat opt copii. Constantin Argetoianu (fost prim-ministru si el al Romaniei in 1939) nota in memoriile sale ca Lucia mostenise de la tatal sau toata inteligenta si farmecul: “Isi dusese de nas barbatii, in casa si in politica (…) In fastele galante ale boierimii moldovenesti, isi avusese si dansa capitolele ei, si data dracului, ii placea la batranete sa-si aduca aminte de aventurile tineretii”.

_____________________________________

CITESTE SI:

Cum si-a capatat Caragiale renumele de spargator de cupluri si ce prietenii a distrus din pricina femeilor

Ce scria presa mondena despre high-life-ul din Romania in urma cu 100 de ani!

Ce superstitii si credinte existau in urma cu un secol! Romanii erau ingroziti la 1900 de strigoi, farmazoane si…

_____________________________________
Portretul fabulos al politicianului

Nascut la Iasi in 1817 (an in care, printre alte evenimente, a fost deschis la Sibiu Muzeul Brukenthal, cel mai vechi din tara), Kogalniceanu a fost prim-ministru al Principatelor Romane intre anii 1863-1865.

In 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost sprijinit de Mihail Kogalniceanu ca sa ajunga pe tronul Principatelor Unite
In 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost sprijinit de Mihail Kogalniceanu ca sa ajunga pe tronul Principatelor Unite

In plus, el a mai detinut mandatul de ministru de Externe si a ocupat, in mai multe randuri, functia de ministru de Interne in timpul domniilor lui Alexandru Ioan Cuza si a lui Carol I.

De numele sau este legata si Proclamatia de independenta de la 9 mai 1877, cand, in fata Parlamentului, reputatul politician a aratat ca guvernul roman a renuntat la suzeranitatea otomana.

Pana sa intre in politica, Kogalniceanu a fost directorul Teatrului National din Iasi si a publicat o serie de opere alaturi de unii dintre prietenii sai apropiati, poetul Vasile Alecsandri sau scriitorul pasoptist Costache Negruzzi.

Unirea Principatelor (tablou realizat de Theodor Aman) a insemnat, practic, actul de nastere al Romaniei Moderne
Unirea Principatelor (tablou realizat de Theodor Aman) a insemnat, practic, actul de nastere al Romaniei Moderne

El este personajul care l-a promovat, din umbra, pe Cuza la tron in 24 ianuarie 1859 si care, in 1875, a pus bazele Partidului National Liberal. Pe de alta parte, a avut legaturi cu organizatia secreta „Fratia„, aderand la Francmasonerie, iar inainte sa moara, in 1891, a fost (vreme de doi ani) presedinte al Academiei Romane.
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Omul cu Tourette” a DIVORȚAT în secret! Motivul jenant pentru care Andrei Ungureanu și soția lui s-au despărțit
„Omul cu Tourette” a DIVORȚAT în secret! Motivul jenant pentru care Andrei Ungureanu și soția...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Marile celebrități ale lumii au făcut senzație la Gala Premiilor Laureus! Cum și-au făcut apariția pe covorul roșu
Marile celebrități ale lumii au făcut senzație la Gala Premiilor Laureus! Cum și-au făcut apariția...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum ar putea folosi armata câinele-robot? VIDEO
Cum ar putea folosi armata câinele-robot? VIDEO
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată:
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
Alexandru Ciucu, surprins în public alături de o nouă femeie. Alina Sorescu a reacționat dur: „Adevărul iese întotdeauna la suprafață”
Alexandru Ciucu, surprins în public alături de o nouă femeie. Alina Sorescu a reacționat dur:...
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...