Klaus Iohannis, decizie de ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu şcolile din toată ţara, pe perioada stării de urgenţă

Autor:
Publicat: 14/04/2020 | 14:23
Klaus Iohannis, decizie de ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu şcolile din toată ţara, pe perioada stării de urgenţă

Iohannis a semnat astăzi un nou decret cu privire la noi măsuri obligatorii pentru a depăși cu pierderi cât mai puține criza gravă de coronavirus. Astfel, șeful statului a anunțat reglementările într-o conferință de presă, marți, 14 aprilie.

Klaus Iohannis a declarat următoarele:

”Numărul persoanelor infectate cât si numărul deceseleor cresc zilnic intr-un rtim alert.

Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat.

Acțiunea fermă si timpurie salvează vieți!

Dragi români, pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiiilor în perioada următoare ar trece la o creștere vertiginoasă a cazurilor.” , a declarat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Iohannis a făcut anunțul: se prelungește starea de urgență! ”Stați acasă, altfel, ajungeți pe un pat de spital!”

”Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede. Nu putem permitem niciun pas înapoi, atât timp cât avem parte de o răspândire intracomunitară.

În mod evident, școlile rămân închise. Cursurile vor continua online în toată țara. Guvernul va lua măsurile astfel încât să fie asigurată toată alimentația cetățenilor. Pe perioada stării de urgență se pot plafona prețurile medicamentelor și a  alimentelor strict necesare.

În această perioadă este interzisă încetarea sau suspendarea centrelor rezidențiale de îngrijire a persoanelor vârstnice, a copiilor cu dizabilități.

Activitatea de judecată continuă numai în cazurile de urgență deosebită.”, a declarat Klaus Iohannis.

Monica Anisie anunță examenele în luna iulie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre reînceperea cursurilor în România și despre examenele naționale, care este posibil să fie susținute în lunia iulie.

„În cadrul Ministerului Educației am realizat mai multe scenarii în ceea ce privește revenirea la cursuri atât a elevilor, cât și a studenților. În funcție de evoluția situației referitoare la pandemia din România, noi vom reveni la cursuri în momentul în care Comitetul pentru Situații de Urgență ne va spune că atât elevii cât și cadrele didactice nu se află într-un pericol în momentul în care vom reveni în spațiul școlii.În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situația de urgență încetează, am putea susține examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungește starea de urgență, atunci vom lua o altă măsură în așa fel încât elevii și studenții să își poată încheia anul școlar cu bine”, a declarat Anisie la Antena 3.

„Programele pentru evaluare națională și examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Așa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educației, prin consultare cu partenerii noștri educaționali, conținuturile pentru examenele naționale vor fi acelea studiate  până la începutul semestrului al doilea”, a mai spus ministrul Educației.

”În cazul în care elevii vor reveni cât mai repede la cursuri „ tezele pe care ei trebuie să le susțină vor conține numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise școlile”, a adăugat ministrul.