Klaus Iohannis, despre redeschiderea cinematografelor și a teatrelor: „Sunt două domenii în care consider că…”

Autor:
Publicat: 26/08/2020 | 19:38
Klaus Iohannis, despre redeschiderea cinematografelor și a teatrelor: „Sunt două domenii în care consider că…”

Klaus Iohannis a vorbit și despre redeschiderea cinematografelor și a teatrelor de la 1 septembrie, după ce a punctat faptul că nu este necesară revenirea la Starea de Urgență, în contextul epidemiologic din România. Șeful statului a mărturisit că este de acord ca în aceste domenii să se reia activitatea, dar în condiții speciale, atât cât se poate și așa cum se poate. 

Klaus Iohannis a făcut precizări de ultim moment cu privire la redeschiderea cinematografelor și a teatrelor. Șeful statului este de părere că cele două domenii ar trebui să își reia activitatea, sub anumite condiții stricte pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

„Sunt două domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță”, a precizat șeful statului.

„Primul sector: recunosc că este un sector la care țin foarte mult, zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere, toată lumea să poarte mască, respectate anumite condiții speciale stabilite de specialiști. E important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?” a spus Klaus Iohannis. 

Restaurantele se redeschid de la 1 septembrie

Klaus Iohannis a punctat faptul că restaurantele se redeschid de la 1 septembrie, însă în condiții speciale.

„Al doilea sector care este în suferință este sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. După 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior, nu vor putea fi folosite toate mesele, ținând cont de condiții sanitare specifice și din locul respectiv.

Specialiștii vor decide mâine un prag, iar acolo unde va fi depășit, în plan local, prin decizia comisiei județene, se va restricționa activitatea în interior. Cred că aceste două sectoare sunt importante, cred că după ce am învățat cum, să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas. Evident, nu ne întoarcem la normalitate. Funcționarea se va face în condiții și norme speciale”, a mai spus Klaus Iohannis.