La 28 de ani, Avicii se lupta cu pancreatita acută. S-a numărat printre cel mai bine plătiți DJ din lume

Publicat: 20/04/2018 | 22:21

Cunoscut pentru piesele „Levels” și  „Wake Me Up”, celebrul DJ suedez Avicii suferea de pancreatită acută, potrivit Daily Mail. De-a lungul timpului, regretatul artist s-a luptat cu probleme de sănătate, iar decesul său i-a șocat pe colegii de breaslă, dar și milioane de fani din toate colțurile lumii.

Citește și: Ultima fotografie cu DJ-ul Avicii, Tim Bergling

Cauzele decesului sunt încă neclare. Avicii, pe numele din buletin Tim Bergling, s-a luptat cu pancreatita acută, potrivit taboidului britanic Daily Mail. Pancreatita se dezvoltă rapid şi dispare în scurt timp (pancreatita acută), însă în unele cazuri inflamaţia este persistentă şi produce distrugerea treptată a funcţiei pancreatice (pancreatita cronică). Boala e e provocată de consumul excesiv și îndelungat de băuturi alcoolice. De altfel, în trecut, muzicianul s-a luptat cu dependența de alcool, fiind spitalizat de două ori.

În 2014, artistul a dat semne de oboseală și a anulat concerte, explicând că nu se refăcuse după o operație de apendicită, iar în 2015, a anulat reprezentanții invocând nevoia unei „meritate pauze”.

„Pentru mine este ceva ce are legătură cu sănătatea mea. Scena nu e pentru mine. (…)”, a spus Avicii jurnaliștilor de la The Hollywood Reporter în 2016.

Avicii a decis în 2016 să renunțe la show-uri. Tim Bergling și-a motivat decizia prin dorința de a face „mai multe” lucruri în viață.  Într-o postare, celebrul DJ a scris câteva rânduri emoționante la vremea aceea.

„Acum două săptămâni, am profitatde timp și am condus de-a lungul Statelor Unite împreună cu prietenii și echipa mea. Am fost doar să vedem și să gândim lucrurile diferit. Asta m-a ajutat cu adevărat să realizez că trebuia să fac schimbarea cu care mă luptam de o vreme”, au relatat în această jurnaliștii de la The Sun când au reluat mesajul lui Avicii.

Avicii a lucrat cu Madonna, Coldplay sau David Guetta și a urcat de două ori pe locul al treilea printre cei mai buni DJ din lume, în 2012 și 2013, potrivit „DJ Magazine”.

Înainte de a-și anunța retragerea din muzică, starul se numără printre cel mai bine plătiți DJ din lume, câștigând 28 de milioane de dolari în 2014, potrivit Forbes.

Vestea că DJ-ul suedez Avicii a murit i-a îndoliat pe numeroși artiști

„Oh, Doamne! Sunt cu adevărat devastat la auzul veștilor foarte, foarte triste. Avicii era atât de tânăr… ce talent era! Odihnește-te în  pace”, a scris artistul Liam Payne pe contul său de Twitter.

„Vești devastatoare despre Avicii, un suflet frumos, pasionat și extrem de talentat, cu atât de multe de făcut. Inima mea este alături de familia sa. Dumnezeu să te binecuvânteze, Tim”, a scris DJ Calvin Harris pe contul său de Twitter.

În timpul carierei sale, Avicii a fost nominalizat la două premii Grammy și a avut hituri mari precum „Wake Me Up”, „Hey Brother” și „Levels”.

Unul dintre cele mai recente piese lansate a fost cu Rita Ora, numit Lonely Together.

În 2015, DJ-ul a concertat pe scena festivalului Untold din Cluj-Napoca.

Tim Bergling, născut pe 8 septembrie 1989, cunoscut sub numele de scenă Avicii, a fost şi producător muzical, nominalizat de două ori la premiile Grammy – pentru single-ul „Sunshine”, cu David Guetta, în 2012, şi pentru single-ul său „Levels”, din 2013. Unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale sunt „I Could Be the One”, „Wake Me Up”, „You Make Me”, „X You”, „Hey Brother”, „Addicted to You”, „The Days”, „The Nights” şi „Waiting for Love”. A lansat două albume de studio – „True” (2013) şi „Stories” (2015).

Citește și...