Acasă » Știri » La ce este bun zațul de cafea? Nu multă lume știa asta

La ce este bun zațul de cafea? Nu multă lume știa asta

De: Rebecca Boboc 31/01/2022 | 23:08
La ce este bun zațul de cafea? Nu multă lume știa asta
Beneficiile zațului de cafea Sursă foto: Pixabay.com

Zațul de cafea are multe beneficii. Este un produs ce se poate refolosi și îți poate schimba viața. Iată câteva metode ingenioase de refolosire a acestuia.

Zațul de cafea este o materie primă organică care are multe beneficii pentru sănătate și nu numai. Este bun pentru piele și păr, ajută la combaterea mirosurilor neplăcute și a dăunătorilor din grădină. De asemenea, acest produs înlocuiește și multe produse de îngrijire a casei.

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AMESTECI BICARBONAT DE SODIU CU DOUĂ LINGURI DE CAFEA. TRUCUL CARE TE SCAPĂ DE ARUNCAT CU BANII

Zațul de cafea poate fi folosit ca și îngrășământ pentru flori

Zațul de cafea este un bun fertilizator pentru plante. Este deosebit de potrivit pentru pomii fructiferi și flori: trandafiri, azalee, rododendroni, hortensii și camelii. Cafeaua adaugă aciditate solului și respinge dăunătorii. Solul poate fi adăugat la compost sau la apa pentru udarea plantelor.

Amestecarea cafelei fierte cu semințele de morcov înainte de a le semăna le face să germineze mai repede și face ca fructele să fie mai dulci și mai hrănitoare.

Ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider

Cafeaua preparată uscată este ideală pentru dezodorizarea frigiderului. Se toarnă zațul într-un borcan de sticlă și se pune pe unul dintre rafturi. Cafeaua va elimina toate mirosurile neplăcute din interiorul frigiderului și va înlocui bicarbonatul de sodiu care este folosit în mod normal în acest scop.

Mai mult decât atât, aroma bogată a cafelei poate elimina mirosurile neplăcute. Zațul de cafea umed poate fi folosit pentru a vă șterge mâinile după ce ați gătit ceapă sau usturoi.

Își poți prepara o mască anti-celulită sau pentru păr

Cofeina îmbunătățește circulația sângelui și elimină excesul de lichid din organism. Această proprietate îl face util în lupta împotriva celulitei. Pentru o mască terapeutică, amestecați zațul de cafea cu ulei de măsline, vin sau ulei de ghimbir. Amestecul trebuie aplicat pe zonele problematice ale corpului și masat prin mișcări circulare cu o perie sau un burete.

Procedura trebuie repetată o dată sau de două ori pe săptămână. Cu ajutorul unei măști de cafea se pot economisi o mulțime de bani mergând la un centru spa unde un curs similar de masaj ar costa câteva sute sau chiar mii de  lei.

Zațul de cafea poate fi folosit pentru a vă masa scalpul. Acesta întărește rădăcinile părului și stimulează creșterea părului. Procedura trebuie efectuată înainte de a vă spăla pe cap, luând puțină cafea măcinată și frecând-o ușor pe pielea umezită cu apă. După 10-15 minute, masca poate fi spălată. În timp, părul va căpăta putere și nu va mai cădea.

De reținut! Masca de cafea nu este recomandată pentru părul blond, deoarece cafeaua este un colorant natural și poate da părului tău o nuanță mai închisă.

Vopsea de păr cu zaț de cafea

Cafeaua infuzată poate fi folosită ca vopsea pentru părul închis la culoare, atât natural, cât și colorat. În primul caz, culoarea devine mai bogată și mai profundă, iar în al doilea caz, se păstrează nuanța de pigment care a fost folosită în timpul colorării. Zațul de cafea este, de asemenea, recomandat pentru a fi adăugat la henna. Acest lucru conferă părului tău o nuanță mai închisă, de culoarea cuprului, care arată mai nobil decât roșul.

Pentru o mai bună păstrare a culorii, se recomandă să adăugați zaț de cafea proaspăt preparat într-un balsam de păr, să îl aplicați pe toată lungimea părului și să îl lăsați într-o cască de baie timp de 15-20 de minute. După aceea, trebuie să vă clătiți bine părul. De asemenea, zațul de cafea poate fi adăugat în șampoane. O altă opțiune este să vă clătiți părul cu un decoct de cafea tare răcită.

Poți colora ouăle de paște cu zațul de la cafea

Cafeaua este o culoare excelentă, nu doar pentru păr, ci și pentru țesături. Poate fi folosit pentru a îmbătrâni hârtia și pentru a face un colorant natural pentru ouăle de Paște. Culoarea finală va depinde de concentrația soluției: cu cât adăugați mai multă zaț de cafea în apă la fierbere, cu atât culoarea va fi mai bogată. Pentru a obține culoarea, va trebui să fierbeți cafeaua, să o strecurați și să o lăsați să se răcească.

Ouăle și cârpele pot fi apoi fierte în ea. Primul timp de 10 minute, al doilea timp de o jumătate de oră. Este mai bine să înmuiați textilele în prealabil în apă și să nu le stoarceți la sfârșit, pentru ca acestea să se coloreze uniform. Este suficient să înmuiați hârtia într-un decoct de cafea timp de câteva minute și apoi să o uscați.

Ai zgârieturi pe mobilă? Iată cum te poate ajuta cafeaua

Proprietățile de colorare ale cafelei pot fi utile într-o altă activitate – mascarea zgârieturilor și a zgârieturilor de pe mobilierul din lemn. Pentru a face acest lucru, pregătiți o soluție saturată de cafea pe bază de zaț aburit, înmuiați un tampon de bumbac în ea și frecați vopseaua naturală în zgârietură până când se contopește cu restul suprafeței mobilei. Această rețetă funcționează doar pe mobila de culoare închisă.

Scrub natural pentru față și corp din zaț de cafea

Un răsfăț mai puțin costisitor: zațul de cafea este excelent pentru un scrub natural. Ar trebui adăugat puțin ulei de măsline, deoarece acesta hrănește și hidratează pielea. În plus, uleiul va face consistența exfoliantului mai blândă și mai moale, fără a-i compromite proprietățile exfoliante. Exfoliantul de cafea este, de asemenea, recomandat înainte de a merge la plajă sau la solar. Face ca bronzul să fie mai fin.

Lifting natural al feței

O mască de cafea ar putea înlocui un lifting făcut într-un salon de înfrumusețare. Amestecați un sfert de cană de zaț de cafea cu un albuș de ou și aplicați amestecul pe față. După ce masca s-a uscat, o puteți clăti.

VEZI ȘI: CARE ESTE CEA MAI POPULARĂ VARIETATE DE CAFEA?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Lucrează în Mass-Media de mai bine de 8 ani. Este redactor la CANCAN.RO din anul 2021.
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...