Lista țărilor unde începe relaxarea interdicțiilor în pandemia de COVID-19. În România…

Publicat: 20/04/2020 | 10:51
Lista țărilor unde începe relaxarea interdicțiilor în pandemia de COVID-19. În România…

Numeroase țări au adopat planuri de relaxare a restricțiilor antiepidemice, în contextul scăderii numărului de contagieri și pe baza unor măsuri clare, precum intensificarea testării și localizarea rapidă a contactelor persoanelor infectate, iar experții avertizează că este necesară prudență.

VEZI AICI: SURPRIZĂ DE PROPORȚII! GIGI BECALI A FĂCUT TESTUL PENTRU CORONAVIRUS: DE DOUĂ ORI!

În Europa, au fost anunțate planuri de relaxare a unor măsuri în Cehia, Danemarca, Austria, Germania, Islanda, Italia, Norvegia, Elveția. Belarus și Suedia nu au aplicat restricții stricte.

GERMANIA

În Germania, școlile ar urma să fie redeschise pe 4 mai, iar unele magazine, cele cu suprafețe sub 800 de metri pătrați, pe 20 aprilie.

CEHIA

Guvernul de la Praga a anunțat un plan în cinci etape pentru relaxarea restricțiilor. În ultime etapă, programată pe 8 iunie, ar urma să poate fi redeschise hotelurile și marele centre comerciale, potrivit mediafax.ro.

EFECTELE #COVID-19. Ce se poate întâmpla cu mâncarea dacă unele state ale lumii continuă trendul actual

ITALIA

Restricțiile privind deplasările ar putea să fie relaxate pe 4 mai. Au fost deschise deja librăriile, spălătoriile, unele benzinării. Angajații din domeniul forestier și IT și-au reluat activitățile.

AUSTRIA

Austria a permis redeschiderea magazinelor mici. Celelalte magazine vor fi redeschise pe 2 mai, iar restaurantele la jumătatea lunii mai.

DANEMARCA

Danemarca a redeschis școlile primare. Restaurantele și cafenelele rămân închise, iar adunările mai mari de zece persoane sunt interzise până pe 10 mai. Adunările de sute de persoane sunt interzise până în august.

ISRAEL

În Israel, premierul a anunțat relaxarea unor restricții, precizând că procesul va fi etapizat și monitorizat lent.

SERBIA

În Serbia, președintele Aleksandar Vucici a anunțat un plan de relaxare graduală a restricțiilor începând de marți.

SUA

În SUA, Administrația Donald Trump a elaborat un plan de reluare a activităților economice în trei etape, în fucție de situația epidemică, fiecare etapă durând câte 14 zile.

NU RATA: SE PRELUNGEȘTE DIN NOU STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA?! PE CE DATĂ VA REVENI VIAȚA NOASTRĂ LA NORMAL

SPANIA

Spania a permis revenirea la lucru a sute de mii de angajați, dar restricțiile privind deplasările sunt menținute pentru restul populației și ar putea fi prelungite până după data de 27 aprilie.

Unde se mențin restricțiile

Conform unei hărți realizate de CNN, în Europa, interdicțiile stricte privind deplasările sunt menținute în numeroase țări, inclusiv în Franța, Marea Britanie, România, Ucraina, Rusia, Portugalia.