Lovitură de teatru în cazul Elodia! Cristian Cioacă, la un pas să fie eliberat

Publicat: 21/02/2019 | 09:57
Lovitură de teatru în cazul Elodia! Cristian Cioacă, la un pas să fie eliberat

Cristian Cioacă ar putea scăpa mai repede din închisoare! O șansă nesperată, în cazul în care se va concluziona că și completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție au fost constituite ilegal.

Cioacă a fost condamnat la 16 ani de închisoare, pentru că a omorât-o pe Elodia Ghinescu, soția lui. Polițistul nu a recunoscut crima.

Ca și în cazul completului de 5 judecători, dacă se ajunge la această concluzie, toate deciziile luate de cei 3 judecători începând cu anul 2014 ar putea fi desființate și rejudecate. Acest lucru îl vizează și pe Cristian Cioacă, al cărui recurs în casație a fost respins în 2015, scrie spynews.ro.

Cazul dispariției Elodiei Ghinescu

Avocata Elodia Marilena Ghinescu a dispărut în seara de 29 august 2007, cazul deschis ulterior fiind puternic mediatizat. În 2013, după o lungă anchetă, polițistul Cristian Cioacă, soțul Elodiei, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de ani de închisoare pentru omorul Elodiei.

Elodia a fost dată în judecată

Dispărută de mai bine de 11 ani, Elodia Ghinescu a fost dată în judecată de asociația de proprietari din blocul din Brașov, unde avocata își desfășura activitatea.

Nu a mai dat nimeni de ea de mai bine de un deceniu, iar soțul ei, Cristian Cioacă, a fost condamnat la închisoare pentru omorul acesteia. Chiar și-așa, proprietarii vor să se facă dreptate în justiție pentru datoria de 9.000 de lei adunată de Elodia Ghinescu.

Citește și...