Ludovic Orban, anunț vehement despre revenirea la Starea de Urgență: „Vom stabili toate măsurile necesare”

Autor:
Publicat: 20/07/2020 | 18:27
Ludovic Orban, anunț vehement despre revenirea la Starea de Urgență: „Vom stabili toate măsurile necesare”

Pandemia de coronavirus din România continuă să ducă, zilnic, la înregistrarea de sute de cazuri de infectare, motiv pentru care Ludovic Orban a abordat recent subiectul revenirii la Starea de Urgență.

Ludovic Orban a vorbit despre revenirea la Starea de Urgență. Premierul României a punctat faptul că pentru moment nu se ia în calcul această variantă, din cauza economiei care ar avea extrem de mult de suferit. De asemenea, Ludovic Orban a punctat faptul că nu se vor lua măsuri suplimentare de restricție.

„Obiectivul nostru e acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsură care să aibă efect negativ asupra economiei”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban face apel la responsabilitatea românilor

Premierul României face din nou apel la responsabilitatea românilor și le cere să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități, pentru a rămâne în siguranță.

„Fac un apel către români să respecte regulile, să înţeleagă că suntem într-o situaţie în care numărul de infectări trebuie să ne îngrijoreze şi mai transmit un mesaj: atunci când un cetăţean român nu respectă regulile şi se pune în pericol, riscă să se îmbolnăvească nu numai el. Atunci când se îmbolnăveşte, se pune în pericol nu numai pe sine, ci îi pune în pericol pe toţi cei apropiaţi lui, în primul rând familia – soţia, copiii, părinţii – prietenii, colegii de birou, pentru că virusul nu iartă pe nimeni, iar în momentul în care o persoană este infectată pentru că nu a respectat regulile riscul de transmitere a virusului către cei apropiaţi este maxim”, a afirmat Orban, în urmă cu doar câteva zile, la plecarea de la sediul MAI.