Mailat e condamnat pe viaţă, dar… Cum a încercat să ”fugă” din închisoare monstrul care a îngrozit Italia

Publicat: 31/07/2017 | 00:00

Romulus Mailat, românul condamnat la detenţie pe viaţă după ce a ucis-o pe Giovanna Reggiani, soţia unui amiral italian, a încercat să scape din închisoare, însă n-a avut succes. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă motivele pentru care Mailat rămâne ”cazat” la Penitenciarul Aiud. (VEZI ŞI: S-au trezit colegi în închisoare! "Guru" Bivolaru împarte arestul cu... mafiotul "Cap de Porc"!)

Cazul lui Romulus Mailat a ţinut prima pagină a ziarelor din România şi din Italia în urmă cu 10 ani. La acea vreme, italienii au ieşit în stradă şi au existat şi câteva cazuri în care cetăţeni români au fost găsiţi morţi. Anchetatorii nu au putut dovedi dacă aceştia au fost victimele grupurilor xenofobe din Peninsulă. De asemenea, la scurt timp după episodul Mailat, guvernul italian a adoptat un decret privind expulzarea cetăţenilor comunitari care comit infracţiuni. (CITEŞTE ŞI: Costel Corduneanu, luat din nou cu salvarea.)

Mailat a fost condamnat la închisoare pe viaţă, a fost transferat în 2015 în România, iar în prezent se află la Aiud. Recent, bărbatul a făcut în instanţă o contestaţie la executare, însă judecătorii nu i-au dat câştig de cauză, după cum a aflat CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. ”Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia la executare formulată în numele persoanei condamnate – MAILAT ROMULUS NICOLAE, aflat în Penitenciarul Aiud”, se arată în decizia instanţei.

Romulus Mailat este autorul unei crime care a îngrozit Italia. În toamna lui 2007 a tâlhărit şi a violat o femeie în zona Tor di Quinto, de lângă Roma. Victima a murit câteva zile mai târziu la spital. Tragedia a tras un val de antipatie faţă de românii din Italia. (VEZI ŞI: Probleme conjugale pentru unul dintre cei mai cunoscuţi deţinuţi din România)

Citește și...