Marcel Ciolacu anunță o nouă lege a carantinei și izolării: ”Guvernul PNL trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgență”

Publicat: 09/07/2020 | 12:22
Marcel Ciolacu anunță o nouă lege a carantinei și izolării: ”Guvernul PNL trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgență”

În această dimineață, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul de stat Raed Arafat, la Parlament, iar alături de ei au fost prezenți la discuții și juriști care au încercat să găsească formulările cele mai bune în ceea ce privește o nouă lege referitoare la carantinare și izolare.

Liderul PSD spune că, astfel, este ”construită” o nouă lege a carantinei, cetățenii nefiind protejați, în momentul de față, în fața pandemiei. În opinia lui Marcel Ciolacu, România traversează nu numai o criză medicală fără precedent, dar și o perioadă în care abuzurile guvernanților sunt ”acoperite” chiar de legile pe care ei le promovează.

”Cu ajutorul specialiștilor și al societății civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în fața pandemiei, nu să acopere abuzurile!

Dimineață, am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat și mai mulți colegi juriști pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina și izolarea”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Raed Arafat

Marcel Ciolacu: ”Aberațiile liberale ce atentau la drepturile și libertățile românilor”

O nouă lege a carantiei și izolării este necesară din cauza ”incompetenței” guvernanților, transmite Marcel Ciolacu în mesajul postat, iar punctul de plecare este reprezentat de ”catastrofe” pe care guvernul PNL le trimite în Parlament.

În astfel de condiții, scrie Marcel Ciolacu, ”catastrofele” liberale trebuie reparate în regim de urgență, în timp ce alte ”aberații liberale” – care atentau la drepturile și libertățile cetățenilor – au fost eliminate.

”Asta fiindcă Guvernul PNL elaborează și ne trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgență. Ieri, i-am chemat la dezbatere pe experții societății civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberațiile liberale ce atentau la drepturile și libertățile românilor.

Azi, după discuția foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă!”, mai scrie liderul PSD în mediul online.