Marcel Vela, avertisment în legătură cu eventualele măsuri de relaxare: ”Dacă întindem chefurile și mergem să facem grătare, atunci…”

Publicat: 29/04/2020 | 21:59
Marcel Vela, avertisment în legătură cu eventualele măsuri de relaxare: ”Dacă întindem chefurile și mergem să facem grătare, atunci…”

Apropierea zilei de 1 Mai pune autoritățile în alertă, iar ministrul Afacerilor Interne – Marcel Vela – a avertizat că în funcție de ceea ce se va întâmpla în ziua respectivă și în perioada următoare vor fi stabilite mai multe sau mai puține măsuri de relaxare după data de 15 mai.

Nu vor putea fi relaxate foarte multe măsuri în cazul în care românii vor exagera și vor ieși la iarbă verde pentru a face ”grătare”, tratând cu superficialitate distanțarea socială și măsurile de protecție necesare în această perioadă de criză a coronavirusului.

”Aşa cum am spus, lucrăm la mai multe variante, gândim măsuri care se relaxează total sau parţial, dar nu aş dori să fac acum o previzune pentru că nu este corect faţă de grupul în care lucrăm, pentru că toate sunt doar analize. Acestea sunt doar efecte ale comportamentului nostru. Dacă avem un comportament corect, s-ar putea ca din 15 mai să avem mai multe măsuri relaxate. Dacă exagerăm şi mergem să facem grătare, întindem chefurile, mergem fără mască şi mănuşi atunci din 15 mai din păcate nu vom putea relaxa foarte multe măsuri”, spus Marcel Vela la digi24.ro.

(CITEȘTE ȘI: PESTE 700 DE OAMENI AU MURIT DUPĂ CE AU BĂUT O SUBSTANȚĂ PERICULOASĂ: ”AU VRUT SĂ UCIDĂ CORONAVIRUSUL”)

Marcel Vela: ”Cred că avem înțelepciunea de a respecta aceste condiții”

Marcel Vela consideră că nu se va putea discuta despre ”scenarii optimiste” dacă oamenii vor merge la plajă, de 1 Mai, și nu vor mai respecta măsurile de distanțare socială. În momentul de față, România nu se confruntă cu o explozie de cazuri de infecție cu COVID-19, nefiind vorba despre o ”zonă de alarmare”, dar fiecare român trebuie să fie responsabil.

„Dacă de 1 mai lumea merge la plajă, nu respectă distanțarea socială și până în 15 mai se vor înregistra creșteri de cazuri, atunci nu vor fi fi scenarii discutate într-o variantă optimistă. Așa cum în momente de înălțare sufletească au fost responsabili, dovadă că acum nu avem o explozie de cazuri, așa cum ne-am comportat de Paște cred că avem înțelepciunea de a respecta aceste condiții și în acest weekend. Din datele noastre, nu există acum înregistrată o explozie de cazuri şi un număr care să intre într-o zonă de alarmare. Suntem în acelaşi trend, chiar pe o pantă lină, descrescătoare, ceea ce înseamnă că am aplicat măsurile necesare, iar cetăţenii au fost responsabili”, a concluzionat ministrul Afacerilor Interne.

(VEZI ȘI AICI: ÎNCĂ 3 COPII DE LA CENTRUL DE PLASAMENT DIN IAȘI AU FOST INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS: ”MAI SUNT 53 DE TESTE ÎN LUCRU”)

Citește și...