Marian din Slatina a luat amendă pentru că a completat greșit data pe declarația pe proprie răspundere. Cu câți lei a fost amendat

Publicat: 28/03/2020 | 09:23
Marian din Slatina a luat amendă pentru că a completat greșit data pe declarația pe proprie răspundere. Cu câți lei a fost amendat

Un cuplu din Slatina a fost oprit de polițiști pentru o verificare în contextul pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de circulație impuse de autorități. Până aici, nimic anormal. Numai că…

Cei doi slătineni s-au ales cu câte 200 lei amendă. Partenerul tinerei a modificat data din declarația dată pe propria răspundere, făcând 26 din 25, iar polițiștii l-au taxat. Dar au apărut și unele ”anomalii”. Prima oară, polițsta avea mască și mănuși, când le-a luat celor doi buletinele nu avea mască și mănuși, așa cum prevăd măsurile de protecție. Interpelată, nu a dat niciun răspuns, povestește tânăra din Slatina.

”A luat cineva amendă pentru declarația pe proprie răspundere? Noi am reușit. Da, amândoi. Și eu și Marian. 200 ron+200 ron. Deci în Slatina, nu este de glumă. Marian a luat amenda că a greșit data și a modificat-o. (Din 25 a făcut 26). Știți, momentul ăla când nu știi în ce dată ești …tuturor cred că ni s-a întâmplat măcar o dată. Eu am luat amenda că am avut declarația pe verso. Deci fiecare persoană, foaie separată. Ne-a oprit, am tras pe dreapta, am arătat buletinul și declarația pe geam (evitarea contactului). Ne-a spus să deschidem geamul, i-am spus că nu merge ( e blocat cel de la șofer) și apoi și-a scos telefonul să fotografieze declartiile și buletinele. A făcut mai multe poze și ne-a spus să rămânem la mașină pentru amendă. Și a plecat la alte mașini. Prima dată, ne-a oprit cu mască și mănuși. Când a luat buletinele( nu știu de ce le-a mai făcut poza), fară mănuși, masca jos… Și i-am zis: „Știti, ar trebui să aveți masca și mănuși și să stam la distanta..asta zicea președintele la știri”, pe un ton calm, oricum se vedea că nu am cu cine să mă înțeleg, că nu asculta. Era croită să dea amenzi”, povestește tânăra din Slatina care a luat ”contact” cu polițiștii și a primit amendă, alături de partenerul ei.

(CITEȘTE ȘI: S-A AFLAT ADEVĂRUL! EXPERȚII AU FĂCUT ANUNȚUL: CE ESTE CORONAVIRUSUL, DE FAPT)

”Sunt sigură că domnii cu duba care au venit la furat…”

Tânăra din Slatina povestește că ea și partenerul ei au semnat procesele-verbale întocmite, numai că nu au citit ce scria în respectivele procese-verbale. Iar atunci când au ajuns acasă au constatat că primiseră amendă pentru că… nu avuseseră declarația pe propria răspundere asupra lor.

”Am semnat procesele verbale să nu stăm să ne certăm în drum DAAAR și aici este vina noastră; nu am citit ce scrie în procese. Nu m-am gândit vreodată că un agent al poliției ar putea să scrie altceva decât s-a întâmplat de fapt. (E prima amendă pe care am luat-o). Tata a râs de noi. În proces scrie că nu am avut asupra noastră declarația pe proprie răspundere. Na, poate și râdeți de noi, poate și învățați ceva, poate vă și enervați că poliția locală se pierde în astfel de amănunte dar ce-i important nu vede( de exemplu, pe strada noastră, ieri seara i s-au furat unui vecin toate materialele de construcție din curte). Sunt sigură că domnii cu duba care au venit la furat au avut fiecare declarație pe propria răspundere pe foi separate și fară nicio greșeală completate. Și corect gramatical”, a încheiat, ironic, tânăra. din Slatina.

(VEZI ȘI AICI: SPECIALIȘTII TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ. CE ALIMENTE TREBUIE SĂ EVITĂM, ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

Citește și...