Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare! Decizia este definitivă

Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare! Decizia este definitivă

De: Irina Vlad 18/10/2023 | 16:28
Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare! Decizia este definitivă
Mario Iorgulescu a provocat un grav accident în septembrie 2019

Miercuri, 18 octombrie 2023, Mario Iorgulescu și-a aflat sentința definitivă în dosarul accidentului pe care l-a provocat în 2019. Fiul  lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a primit în primă instanță o condamnare la 15 ani și 8 luni de închisoare, după ce a condus beat și drogat și a accidentat moral un tânăr de 24 de ani. Magistrații Curții de Apel București au pronunțat astăzi sentința finală.

Zi decisivă pentru Mario Iorgulescu. Tânărul a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, însă avocații familiei au făcut apel. Astăzi, 18 octombrie 2023, fiul lui Gino Iorgulescu a primit sentința finală. Judecătorii au decis reducerea pedepsei inițiale cu doi ani, la care s-a adăugat o treime din condamnarea de doi ani pentru că a condus beat și sub influența substanțelor interzise, plus încă o treime din pedeapsa de 3 ani primită pentru complicitate la lipsire de libertate, ceea ce înseamnă o condamnare la 13 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă.

Reamintim că la ultimul termen de judecată, avocații tânărului au cerut schimbarea încadrării juridice pentru care este judecat, din omor în ucidere din culpă, cerere respinsă de judecători.

“Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare şi sporul de 1 an şi 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul Iorgulescu Gino Mario la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopeşte pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentinţa penală nr. 944/20.12.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală”, se arată în decizia finală.

4 ani de când Mario Iorgulescu a ucis un tânăr de 24 de ani

Au trecut 4 ani de când Mario Iorgulescu a provocat un accident cumplit în seara zilei de 8 septembrie 2019.  În timp ce era la o petrecere, tânărul ar fi aflat că fosta lui  iubită este într-un club din nordul Capitalei. Sub influența drogurilor și cu o alcoolemie de 1,96 g/l s-a suit la volanul mașinii cu gândul de a ajunge în clubul unde era fosta lui parteneră. Fiul președintelui LPF a gonit pe străzi cu 162 de km/h, iar în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagor a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Citește și: SCANDAL LA PARCHET! GINO IORGULESCU A DAT NAS ÎN NAS CU PĂRINȚII TÂNĂRULUI UCIS DE MARIO: ”CRIMINALUL E ÎN LIBERTATE, BĂIATUL MEU PUTREZEȘTE ÎN MORMÂNT! ”. DECIZIA INSTANȚEI ACUM!

Potrivit informațiilor din dosar, Mario Iorgulescu circula cu 143 km/h în momentul în care a intrat frontal într-un autoturism de pe contrasens. Tânărul de 24 de ani care se afla la volan nu a mai avut nicio șansă și a murit pe loc.

La câteva zile de la nenorocire, fiul președintelui LPF a fost scos din țară și transferat în Italia, unde a fost internat într-o clinică privată, decizie luată de către familia acestuia. Se pare că Mario Iorgulescu suferea de tulburări psihice și ar fi avut nevoie de tratament, acesta fiind și motivul pentru care, în toți acești ani, procesul s-a desfășurat în lipsa lui.

„De fugit din țară, Mario nu a fugit. Era în pragul morții. Nu avea măsură nici privativă de libertate, nici preventivă, nici calitate în dosar, nu era pusă în mișcare începerea cercetării. Familia, pentru a-l salva de situația critică, a luat decizia dificilă, de a-l duce în străinătate. În Italia era rezident din 2008. Când a plecat nu era luată vreo măsură împotriva lui. Nu s-a întors pentru că, după investigațiile medicale, s-a descoperit că ar avea o leziune cerebrală. În România nu putea fi depistată.

Noi nu avem un dispozitiv medical în acest sens. Vorbim de o leziune pe creier apărută din copilărie. Nici nu poate fi remediată, ci, în cel mai fericit caz, menținută în starea actuală. Nu s-a întors pentru că italienii nu-i dau voie. Curtea de Apel de acolo atrage atenția să nu fie judecat un om bolnav, care are atestat de handicap ireversibil. Suntem în situația de a judeca o persoană bolnavă. Trebuie tratată, nu judecată. Numai bunul simț al familiei de a nu ieși în public a făcut să nu se cunoască toate aceste informații”, a spus Virgil Boglea, avocatul familiei Iorgulescu, la Radio Gold FM.

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Vlad este absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București și activează în prea online de 2 ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Contact: [email protected]
Parteneri
Patru zodii care în luna mai PIERD în dragoste și carieră! La ce trebuie să fie atenți acești nativi
Patru zodii care în luna mai PIERD în dragoste și carieră! La ce trebuie să...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Continuă plecările din Antene! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare nu mai apare pe post din luna mai
Continuă plecările din Antene! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare nu mai apare pe post...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Sunt extratereștri pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștri pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta se refugiase într-un resort, după o condamnare definitivă în 2020
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor disponibile din 1 mai
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște 2024. E păcat să faci asta în Săptămâna Patimilor
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște...
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de români
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Bancul de LUNI | „Bulă, cu cine vorbești la telefon de 20 de minute?”
Bancul de LUNI | „Bulă, cu cine vorbești la telefon de 20 de minute?”
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
Laurențiu Reghecampf ar putea fi condamnat la închisoare după ce a lovit-o pe Anamaria Prodan. S-a început urmărirea penală
Laurențiu Reghecampf ar putea fi condamnat la închisoare după ce a lovit-o pe Anamaria Prodan....
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...