Marocanul a băgat 2,5 tone de stupefiante în România. ”Regele drogurilor”, păzit ca Pablo Escobar în penitenciarul lui Gigi Becali!

Publicat: 15/04/2017 | 00:00

Liderul grupării care a traficat aproape 2,5 tone de cocaină, cea mai mare cantitate de stupefiante confiscată de procurorii şi poliţişti de la Crimă Organizată şi una dintre cele mai mari din Europa din ultimii ani, este păzit în închisoare mai ceva ca Pablo Escobar. Marocanul Mimoun Kaabouni, care a fost extrădat din Spania, se află în prezent închis la Penitenciarul Poarta Albă. (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor)

 
 

În vara anului trecut, o lovitură de proporţii a fost dată de poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT traficanţilor de droguri. Aceştia au confiscat aproape 2,5 tone de cocaină care erau depozitate într-un container pe un vas venit în portul Constanţa. Un merit deosebit în acest caz a avut şi comisarul-şef Claudiu Cucu, şeful Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, care a condus operativ cea mai mare operaţiune antidrog din România, din toate timpurile. La acea vreme, au fost arestaţi în România cinci membri ai grupării, patru lituanieni şi un columbian, însă liderul a fost extrădat din Spania nu după mult timp. Mimoun Kaabouni, zis ”Rocky” este păzit acum în închisoare mai ceva ca celebrul traficant Pablo Escobar. Aflat la Poarta Albă, acolo unde a fost închis şi Gigi Becali sau Cristi Borcea, şi unde se află şi Victor Becali, marocanul acuzat de trafic de droguri este supravegheat îndeaproape de mascaţi. Măsurile de siguranţă luate sunt maxime, având în vedere despre cine este vorba, iar ”Rocky” nu are ce să facă şi se supune regimului de detenţie.
Vaporul cu care au fost aduse drogurile în România venise din America de Sud, iar stupefiantele au o puritate de peste 90%. Şase luni, 150 de poliţişti şi anchetatori sub acoperire au cooperat cu autorităţile din Spania, Statele Unite şi Columbia pentru a pregăti această operaţiune.

Drogurile valorau 600 de milioane de euro
Drogurile valorau 600 de milioane de euro

Anchetatorii au reuşit să se infiltreze inclusiv printre traficanţi ca să îi poată urmări îndeaproape. Aşa a fost posibil ca aceştia să fie filmaţi când aranjau într-un depozit pachetele cu cocaină. Au fost înregistraţi apoi şi în portul Constanţa, atunci cînd scoteau marfa din pereţii containerului.
Claudiu Cucu declara la sfârşitul anului trecut pentru CANCAN. Ro că există suficiente probe împotriva traficanţilor.  „Vor face închisoare la noi întrucât au comis faptele pe teritoriul României. „Nu cred că ştie cineva câtă muncă a fost. Sunt ani de muncă în spatele acestui caz. Această reţea a acţionat prima dată pe teritoriul nostru, iar membrii ei nu au apucat să pună un gram de cocaină pe piaţă. Ulterior au existat operaţiuni şi în alte state”,spunea comisarul.
 

Citește și...