Măsuri drastice în Israel, după extinderea cazurilor de coronavirus! Oamenii nu mai au voie să iasă din case

Publicat: 18/03/2020 | 07:51
Măsuri drastice în Israel, după extinderea cazurilor de coronavirus! Oamenii nu mai au voie să iasă din case

Au fost luate măsuri drastice în Israel, în contextul pandemiei de coronavirus, cu atât mai mult cu cât numărul infecțiilor a ajuns la 337. Oamenii nu mai au voie să iasă din case, iar premierul israelian a asigurat populația că numărul persoanelor testate va crește în următoarea perioadă, potrivit informațiilor furnizate de Jerusalem Post, citat de mediafax.ro.

Izolarea nu este o recomandare, a mai spus premierul israelian, ci o obligație pentru fiecare cetățean al Israelului.

„Am început astăzi să folosim tehnologia digitală care îi detectează pe cei care vin în contact cu pacienții cu coronavirus. Îi vom trimite pe acești oameni în izolare. Ei vor fi în număr mare. Izolarea nu este o recomandare – este obligatorie și o vom aplica fără compromisuri”, a declarat Netanyahu, conform sursei citate mai sus.

Benjamin Netanyahu a mai declarat că autoritățile se așteaptă să fie făcute între 3.000 și 5.000 de teste pe zi, comparând Israelul cu Coreea de Sud, acolo unde nu mai puțin de 15.000 de oameni sunt testați în fiecare zi.

În Israel nu a fost înregistrat, până acum, niciun deces

Primul ministru israelian a mai spus că au fost cumpărate 1.000 de ventilatoare pentru dotarea spitalelor, că este nevoie de disciplină și, mai ales, de responsabilitate. Sunt încă oameni care nu înțeleg pericolul cu care se confruntă nu numai Israelul, ci și o lume întreagă.

„Mă bucur să raportez că, deocamdată, nu a murit niciun israelian. Cer disciplină și responsabilitate. Toate aceste etape nu vă vor ajuta dacă nu există disciplină și responsabilitate din partea dumneavoastră. Pot spune cu tristețe că există mulți dintre voi care încă nu înțeleg nivelul pericolului cu ​​care ne confruntăm. Aceasta nu este o joacă a copiilor, aceasta este o problemă de viață sau de moarte”, a mai adăugat Netanyahu.

Citește și...