Medicii din Timișoara sunt în alertă! Întors din China, artist are febră și a fost internat

Publicat: 28/01/2020 | 13:13
Medicii din Timișoara sunt în alertă! Întors din China, artist are febră și a fost internat

Medicii din Timișoara sunt în alertă, după ce au primit un pacient care s-a întors recent din China. Potrivit oficialilor, este vorba despre un artist care avea febră, iar doctorii au decis să-l interneze imediat.

Citește și: De unde a apărut, de fapt, coronavirusul care face prăpăd în China! Un cercetător a lansat o ipoteză halucinantă în Tibet

Un membru al Filarmonicii “Banatul”, internat cu febră după ce a revenit din China

Un colaborator al Filarmonicii Banatul din Timişoara, care a făcut parte din grupul de muzicieni care a fost în turneu în China şi care s-a întors de curând în ţară, este internat la spital, după ce, în weekend, el s-a prezentat la unitatea medicală cu febră.

Citește și: Harta care marchează în timp real răspândirea coronavirusului în întreaga lume

“Avem un pacient care a fost în grupul muzicienilor care au fost în turneu în China, este un colaborator al Filarmonicii din Timişoara. El a fost izolat la domiciliu, imediat după ce s-a întors în ţară, la fel ca şi colegii săi din acelaşi turneu. Sâmbătă a prezentat febră şi s-a prezentat la spital. A fost internat în salonul special amenajat pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Nu a prezentat fenomene respiratorii şi puseuri de febră, dar i s-au făcut analizele necesare, cele de rutină”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, pentru news.ro.

Mai mulţi muzicieni de la Filarmonica “Banatul” din Timişoara, dar şi colegi de-ai lor din Arad, Oradea, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Braşov s-au întors de curând din China; ei au concertat în zona Wuhan, afectată de virusul mortal, despre care un specialist a susținut că preparatele din șarpe nu reprezintă sursa epidemiei. Artiştii au fost la medic şi vor sta acasă în următoarele două săptămâni, în aşteptarea rezultatelor analizelor.

Citește și...