Mesaj „apăsat” al Comitetului Internațional Olimpic: „Anularea Olimpiadei ar distruge visul olimpic!”

Autor: Cristian P
Publicat: 21/03/2020 | 16:24
Mesaj „apăsat” al Comitetului Internațional Olimpic: „Anularea Olimpiadei ar distruge visul olimpic!”

Thomas Bach, președintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a luat astăzi atitudine privind desfășurarea Olimpiadei de vară programată în perioda 24 iulie- 9 august în Japonia la Tokyo.

După ce în ultima perioadă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a fost supus unei presiuni incredibile din partea mai multor Comitete Naționale Olimpice dar și a unor Federații Internaționale de a amâna desfăşurarea  de la Tokyo în contextul pandemiei de coronavirus, preşedintele CIO a declarat că amânarea JO 2020 de la Tokyo ar distruge visul olimpic al sportivilor din întreaga lume.

„O anulare a Olimpiadei de vară ar distruge visul olimpic a 11.000 de sportivi din 206 ţări şi ai celor din echipa olimpică a refugiaţilor. O anulare a JO 2020 ar fi soluţia cea mai puţin corectă. JO nu pot fi amânate ca un meci de fotbal de pe o săptămână pe cealaltă. Pentru noi, nu ar fi responsabil astăzi şi ar fi prematur să intrăm în speculaţii şi să luăm o decizie. Nu ştim care va fi situaţia, dar analizăm, desigur, mai multe scenario. În consecinţă, nu ar fi responsabil, în niciun mod, să stabilim o dată sau să luăm imediat o decizie, care s-ar baza pe speculaţii asupra evenimentelor viitoare”, a declarat  Thomas Bach la un post german de radio, adăugând că decizia finală care se va lua în legătură cu JO, „nu va fi determinată de niciun interes financiar”.

Până în acest moment printre statele care s-au pronunțat clar pentru amânarea JO se află Spania, Slovenia sau Columbia. În schimb, alte țări ca Japonia, China, Coreea de Sud susțin ca JO să se desfășoare conform programării inițiale.

După cum v-am informat, flacăra olimpică a sosit ieri în Japonia însă din cauza pandemiei de Coronavirus, ceremonia a fost una fără amploare.

Citește și...