Mesajul Cătălinei Ponor, după ce a anunţat că se retrage: „Îmi e este greu…”

Publicat: 05/10/2017 | 09:03

După participarea la Campionatele Mondiale de la Montreal, la care a ratat finalele la bârnă şi sol, Cătălina Ponor a decis să îşi încheie cariera. Gimnasta în vârstă de 30 de ani a explicat şi care sunt principalele motive care au dus la luarea unei astfel de decizii.

Cătălina Ponor îşi încheie cariera fără o medalie de aur mondială, aşa cum spunea că îşi doreşte înaintea plecării la Mondialele de la Montreal. Ea are în palmares 23 medalii la marile competiţii internaţionale, între care trei de aur la Jocurile Olimpice şi opt la Campionatele Europene, plus sute de alte distincţii la etape de Cupă Mondială sau turnee inter-ţări.

Nu a fost o zi aşa cum mi-am dorit, dar sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum! 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca şi sportivă cu 2 momente de neuitat:

1-Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat

2-Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit nişte momente unice atât de frumoase în faţa propriului public, cât şi mai puţin plăcut cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă.

Sunt mândră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri. Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar la un moment dat toate se opresc. Din cauza sănătăţii, care se cam joacă cu mine şi din cauza vârstei la care am ajuns, am decis să spun Stop! Îmi voi termina anul cu concursurile mici care au mai rămas şi demonstraţiile deja planificate, după care prin decembrie voi urma alt curs al vieţii, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica. Vă mulţumesc din suflet tuturor celor care aţi aplaudat, bucurat, suferit, plâns, ţopăit împreună cu mine. Sunt multe persoane pe 
care ar trebui să le menţionez, pentru a le mulţumi, însă mă voi rezuma la câteva nume importante. Mulţumesc pentru că mi-au dat viaţă şi m-au învăţat părinţilor mei, pentru toată susţinerea fizică şi psihică a celor 15 ani petrecuţi împreună şi care pentru mine au devenit ca şi părinţi Dl Lucian, Doamnei Mariana şi Dl Bellu, pentru că mă ştie de tot atâţia ani şi a fost lângă mine într-unul din momentele importante menţionate mai sus, un om blând şi suflet curat, Domnişoarei Lili Cosma, kinetoterapeutului Toma Vasilescu, care a cam avut de furcă cu tendoanele mele, Florin Aştefanei, maseurul nostru (noi îi spune 6 ace fiindcă aşa ne minte de fiecare dată şi ajungem să avem în jur de 32, dar noi îl iertăm spre binele nostru, Mihaelei Dobranici, care draga de ea nu ştie cu ce să ne mai cocoloşească atunci când avem vreo durere şi mulţi alţi oameni importanţi care au stat în toţi aceşti ani lângă noi. Nu în ultimul rând fanilor, cei care fără ei sălile ar fi goale şi pustii şi încurajările lor nu ar mai aduce energie pozitivă nouă concurenţilor. Vă mulţumesc încă o odată pentru tot şi vă iubesc din suflet, a scris Cătălina Ponor, pe Facebook.

 

Angie Voicu

Citește și...