Miracol de Crăciun: un bărbat din Vaslui a înviat din morţi, după ce s-a înecat într-o piscină

Publicat: 22/12/2017 | 14:55
Miracol de Crăciun: un bărbat din Vaslui a înviat din morţi, după ce s-a înecat într-o piscină


Medicii din Bârlad au fost martorii unui miracol cu trei zile înainte de naşterea Mântuitorului. Un bărbat care s-a înecat în piscina unui centru SPA a înviat după 30 de minute. În urma investigaţiilor făcute de specialişti, bărbatul care s-a întors din morţi nu s-a ales cu sechele în urma incidentului nefericit.
 

Dumitru Şolcă, un bărbat de 68 ani, a fost găsit pe fundul bazinului de înot de la Centrul SPA din Bârlad. El avea recomandare de la medic pentru proceduri în bazin de înot (mişcări pentru recuperare), cu un antrenor specializat, potrivit vremeanoua.ro.

Ieri însă, el a murit şi s-a întors din morţi, după ce s-a înecat. Conform sursei citate, bârlădeanul a intrat în bazin nesupravegheat, în timp ce kinetoterapeutul se schimba de haine, la vestiar. Bărbatul n-a mai avut răbdare să vină kinetoterapeutul şi a intrat în piscină, unde i s-a făcut rău. El a fost găsit de kinetoterapeut care l-a scos imediat şi a început să-i facă masaj cardiac şi respiraţie gură la gură.

Între timp, specialistul a sunat disperat la 112, iar un echipaj a ajuns de urgenţă. Bărbatul a fost resuscitat de asistentul Silviu Rugină, de pe Ambulanţa Bârlad şi inima a început să-i bată după 20 de minute de luptă a acestuia cu moartea. Ulterior, Dumitru a fost dus la spitalul bârlădean şi a rămas sub observaţie medicală, însă ca prin minune incidentul nu a lăsat sechele neurologice şi cardiace asupra bârlădeanului, potrivit aceleiaşi surse.

„La Computerul Tomograf nu s-au găsit leziuni cerebrale, în urma acestui nefericit incident. Apa nu era prea mare, omul nu a stat mult sub apă, a fost chiar un adevărat noroc. Miracol, pot spune. N-a păţit nimic şi-a revenit complet, nu are sechele, a rămas sub observaţia medicilor până mâine (n.r.:astăzi), pentru orice eventualitate. Bărbatul a fost lăsat de kinetoterapeut să se schimbe, timp în care s-a schimbat şi el, urmând să intre împreună în bazin. Numai că omul n-a mai avut răbdare şi a intrat singur în bazin. Nici nu ştim exact cum a ajuns pe fundul bazinului, noroc că l-a găsit repede şi l-a scos. Bine că s-a terminat cu bine, dar de acum aven noi reguli! Cei care au de făcut proceduri la bazin, nu mai au voie neînsoţiţi la bazin. Să aştepte pe hol până vine terapeutul şi numai împreună au voie în bazin!”, a declarat Iulian Bâca, directorul Direcţiei de Administrare a Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor, care administrează şi Centrul de Revitalizare Loisir Bârlad.

Citește și...