Mircea N. Stoian dă de pământ cu mamele de la “Mă însoară mama“: “Au aere de matroane expirate…“

Autor: Anca Toma
Publicat: 12/03/2018 | 15:52

După ce a comentat în detaliu atât subiectul emisiunii, cât și personajele de la “Asia Express“, a venit și rândul emisiunii de pe Pro Tv, “Mă însoară mama”să fie dezbătută de Mircea N. Stoian. Jurnalistul a scris un articol pe blogul său personal, unde le face praf pe mamele concurenților și nu numai.

Pe scurt. Niște băieți buni, banali și comuni ca pungă de pufuleți în raft la spermarket sunt puși să aleagă între niște matracuce urâte  și stupide pentru a-și găsi jumătatea cu care să petreacă restul vieții. Bârrrrr.

Emisiunea se află la capătul celălalt al cârnatului mediatic cu alte două podoabe; ”Burlacul” și ”Burlăcița” de la Antena 1, două formate pline de fițe plus muci cu sclipici și false ca doi pinguini împăiați de la Antipa, pe care cineva a cusut paiete roz.

Din punct de vedere al scenariului, la ”Mă însoară mama” lucrurile sunt plauzibile, ba chiar interesante pe alocuri.

Proasta distibuție făcută de Marcel Radu (plecat cu zurgălăi de Antena 1 și reciclat de PRO TV pe post de mare specialist în vedete și casting), cel care a ratat cu brio castingurile unor emisiuni cu bugete mărișoare ca ”Ferma Vedetelor, sezoanele II și III”, ”Supraviețuitorul” sau ”Fort Boyard” și după care PRO TV trage și acum ponoasele unor audiențe mult sub așteptări,  face ca un scenariu bun să fie ratat, din nou,  pe motiv de incompetență profesională.

Despre ce se întâmplă acolo, scriu și mâine, că e timp destul. Astăzi articulez doar mecanismele de bază. Ideea ca la 30-40 de ani să fii dependent de mă-ta, care să-ți  decidă cine va fi jumătatea (eventual poate să stea și lângă pat în noaptea nunții, să dea indicații) e la fel de stupidă ca aceea o pune pe Danielei Crudu să vorbească  cu subiect și predicat mai mult de 2 minute.

Mamele concurenților au aere de matroane expirate și păreri care ar pune pe fugă orice femeie cu mintea în cuibarul ei. Vădit stânjeniți de situațiile hilare în care sunt puși, concurenții ( niște oameni normali, alt fel) au blocaje comportamentale și nefiind profesioniști, capabili să-și modereze emoțiile și să le adapteze scopului propus, dat cu bâta în balta credibilității. Nu mai vorbesc de faptul că limbajul nonverbal în trădează permanent.

Cove și Dănuța Rogoz se achită civilizat de sarcini, chiar dacă vorbele lor nu au deloc suport ideatic. Îi ajută  experiența de televiziune, iar jena de a face gargară cu apa chioară a unor teme greu de exploatat actoricește se vede pe fețele lor, ca o pată de vin roșu pe rochia unei mirese. Va urma”, a scris Mircea N. Stoian pe blogul său personal.

Citește și...