Motivul pentru care Bogdan Maleon şi-a ucis soţia, iar apoi s-a spânzurat! Mesaj tulburător postat de femeie, pe Facebook, în noiembrie. “Vreau ca la finalul vieţii să…”

Publicat: 26/12/2017 | 11:42

Bogdan Maleon, directorul Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, a fost găsit mort lângă soţia sa, care zăcea, la rândul ei, fără suflare. Din primele informaţii, se pare că bărbatul şi-ar fi ucis nevasta într-un moment de furie, după o discuţie aprinsă ca urmare a unui apel telefonic primit de femeie. (NU RATA, AICI: Răsturnare de situaţie în cazul morţii directorului BCU Iaşi şi soţiei sale! Ce au descoperit anchetatorii după efectuarea necropsiei)

Urmele de pe trupul neînsufleţit al femeii dau de înţeles faptul că Bogdan Maleon a lovit-o puternic apoi a sugrumat-o, iar apoi şi-a pus capăt zilelor, prin spânzurare, conform bzi.ro. Trupurile neînsufleţite au fost duse la IML unde vor fi supuse unor analize amănunţite pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor deceselor. Anchetatorii cred că este vorba de crimă, urmată de sinucidere.

Bogdan Maleon era un om apreciat, cu o activitate academică importantă. Acesta are un CV impresionant, care se întinde pe nu mai puţin de 25 de pagini. Potrivit documentului, din 2015, bărbatul era prof. univ. dr. la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“, iar în acelaşi an a fost numit director al  Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi. A luat parte la numeroase granturi de cercetare şi conferinţe internaţionale şi naţionale, dar a publicat şi zeci de articole şi volume de specialitate. 

Maleon a fost timp de cinci ani, din 2010 până în 2015, director al Muzeului Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, dar şi reprezentat al Facultăţii de Istorie în Senatul Universităţii, în perioada 2012-2016. Imediat după absolvirea Facultăţii de Istorie, în 1998, a fost profesor titular la Şcoala „Moldova“ din Târgu Frumos, judeţul Iaşi.

Potrivit declaraţiei de avere, familia Maleon deţinea o casă, cumpărată în 2012, şi un autoturism Seat, fabricat în acelaşi an. Din 2012 apar şi două credite care totalizau peste 60.000 de euro. În ultime declaraţie de avere a lui Bogdan Maleon, publicată la mijlocului lui 2017, nu apar şi veniturile obţinute de soţia sa. Anda-Elena Maleon (foto jos) era manager de proiect pentru diverse investiţii pe fonduri structurale, conform Adevărul.

Interesant este faptul că femeia posta, de regulă, pe Facebook, fotografii şi cuvinte prin care îşi exprima bucuria. Cele mai recente postări sunt dintr-o vacanţă la Durău, când femeia părea încântată de zăpadă.

“Super distracţie, super râsete cu super prieteni! Am comandat zăpadă… Avem!”, scria pe 1 decembrie Anda Maleon, conform ziaruldeiasi.ro.

Cu doar o zi înainte, însă, pe 30 noiembrie, Anda Elena Maleon a distribuit o imagine cu un citat profund, răvăşitor din perspectiva recentă, din Oana Pellea.

“Eu vreau ca la finalul vieţii să nu îmi fie ruşine de mine”, se menţionează în acea postare de pe Facebook.

Citește și...