Cristian Pomohaci a fost acuzat de corupere sexuală de minori şi a fost caterist. După ce mulţi oameni au fost surprinşi de ce preotul nu a dorit să dea explicaţii publice, avocatul său s-a decis să rupă tăcerea.

Cristian Pomohaci pare că a luat el însuşi decizia de a nu se apăra şi a nu vorbi în faţa publicului sau a instanţei bisericeşti. "Eu personal, înainte de a ieşi tot public ca om, ca avocat, i-am spus să se prezinte măcar în faţa consistoriului bisericesc. El atunci a găsit de cuviinţă să nu se ducă. Dacă nu s-a dus, dacă nu vine nici public să vorbescă despre ceea ce s-a întâmplat, asta nu înseamnă că este vinovat", a declarat avocatul lui Cristian Pomohaci.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotărât ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, să fie dat afară din preoţie, decizia putând fi atacată la mitropolit în termen de 15 zile, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele Oliviu Botoi. 

"În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunţat şi a hotărât caterisirea părintelui Cristian Pomohaci. Aceasta înseamnă pierderea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Nu va mai putea îmbrăca haina preoţească. (...) Decizia a fost aprobată de ÎPS Irineu, este executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolit", a spus reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

 

Citeste despre:pomohaci, cristian pomohaci, avocatul lui cristian pomohaci, de ce nu se apara pomohaci


Share On Facebook