Motivul pentru care româncele au început să renunțe la pantofii cu toc: ”Favorizează apariția unor afecțiuni cum ar fi… ”

Autor: Keva Iosif
Publicat: 17/09/2019 | 22:11
Motivul pentru care româncele au început să renunțe la pantofii cu toc: ”Favorizează apariția unor afecțiuni cum ar fi… ”

Consideraţi un simbol al feminităţii şi eleganţei, pantofii stiletto nu mai stau pe primele rafturi în dulapurile femeilor din România. Comoditatea, dar şi stilul de viaţă tot mai activ, le-au determinat pe multe să renunţe la pantofii cu toc cui şi să adopte stilul sport, potrivit cu activităţile zilnice.

Fie că se împart între viaţa de familie şi serviciu, fie că aleargă de la o întâlnire la alta, multe femei recunosc faptul că stilul de viaţă tot mai activ nu le mai permite să se afle mereu, la înălţime. Aşa că au ajuns să nu mai poarte tocuri, relatează observator.tv.

O tânără recunoaşte că „doar când este nevoie, evenimente şi când se cere”.

Unele nici nu îşi mai aduc aminte când au purtat ultima oară pantofi cu toc.

Producătorii români au înţeles asta aşa că, dincolo de design, se concentrează şi pe materiale care să ofere un nivel de comoditate tot mai bun.  Domnii recunosc. Întorc privirea atunci când zăresc pe stradă o astfel de doamnă.

Medicii le recomandă persoanelor active să poarte încălţăminte sport, lejeră, până la serviciu şi dacă e nevoie, abia la locul de muncă să îşi schimbe încălţările pentru a evita problemele pe termen lung.

Având vârful îngust, favorizează apariţia unor afecţiuni cum ar fi monturile. Primele semne sunt durerea şi oboseala. Tocul puţin toc face bine, dar tocurile foarte înalte, peste cinci centimetri, deja suprasolicită tot sistemul osteoarticular”, a declarat Ion Bogdan, medic primar ortoped, pentru observator.tv.

Citește și...