Nelu Tătaru, declarații îngrijorătoare: ”Ne așteaptă o lună grea, de încercare”

Publicat: 08/09/2020 | 11:09
Nelu Tătaru, declarații îngrijorătoare: ”Ne așteaptă o lună grea, de încercare”

Nelu Tătaru a făcut afirmații îngrijorătoare. Potrivit Ministrului Sănătății, ne așteaptă o lună grea din cauza alegerilor electorale, dar și a deschiderii noului an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Nelu Tătaru a mărturisit că dacă românii vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară, atunci vom intra pe o pantă descendentă la mijlocul lunii octombrie. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL MARE FOTBALIST AL ROMÂNIEI, GICĂ POPESCU, ARE CORONAVIRUS. CARE ESTE STAREA LUI DE SĂNĂTATE)

”Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală.

În momentul în care avem într-o clasă un copil cu infecţie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge către unitatea spitalicească iar ceilalţi sunt în carantină la domiciliu şi clasa se închide 14 zile. În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide”, a precizat Nelu Tătaru.

Coronavirus România

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.897 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 883 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. (VEZI ȘI: LIVIU DRAGNEA E ÎN STARE GRAVĂ DUPĂ GRATII: „ARE DURERI IMENSE ŞI AŞTEAPTĂ SĂ …”)

Până astăzi, 3.926 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 06.09.2020 (10:00) – 07.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (24 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 33 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.