Nelu Tătaru, lămuriri despre revenirea la starea de urgență în România

Publicat: 16/07/2020 | 18:01
Nelu Tătaru, lămuriri despre revenirea la starea de urgență în România

Nelu Tătaru a oferit astăzi lămuriri despre revenirea la starea de urgență în România. Citește mai jos ce spune ministrul Sănătății.

Aflat astăzi la Brașov, Tătaru a vorbit cu presa despre măsurile luate de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministrul consideră că, deocamdată, nu se poate discuta despre revenirea la starea de urgență, însă în viitorul apropiat lucrurile se pot schimba. Meidicul a spus că aplicarea unor măsuri mai grave depinde de creșterea numărului de cazuri grave, care necesită spitalizare la Terapie Intensivă.

„Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă (transmiţând la rândul lor infecţia – n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate”, a spus Tătaru, scrie Agerpres. 

„În acest moment nu este cazul”

„Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul”, a conchis ministrul. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 777 de cazuri noi de Covid-19, din 19.097 de teste efectuate, cel mai mare număr de teste făcute până acum, dar și cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice de la debutul pandemiei în România. 

Până astăzi, în țara noastră au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

Totodată, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Foto: Inquam Photos