NEWS ALERT! Se întâmplă ACUM, în Piaţa Obor! Oamenii nu ţin cont de regulile Poliţiei! Haos şi aglomeraţie, în ziua de Florii

Publicat: 12/04/2020 | 11:33

Chiar dacă autoritățile au avertizat că deplasarea persoanelor trebuie limitată la maximum, în această perioadă, pentru a se încerca limitarea infecției cu noul coronavirus, bucureștenii au năvălit, la propriu, în Piața Obor.

Secretarul de Stat Raed Arafat a fost de părere că lumea s-a relaxat din nou, după o oarecare perioadă, iar ziua frumoasă de astăzi îi confirmă spusele. În Piața Obor este aglomarație, ca și cum pandemia de coronavirus este doar o iluzie, iar cumpărătorii sunt deciși să ia tarabele cu asalt pentru a se aproviziona. Oamenii nu țin cont de regulile Poliției, iar aglomerația este la ordinea zilei, din păcate.

Nimeni nu se mai gândește, iată, la pericolul infectării cu noul coronavirus, iar măsurile de restricție impuse prin ordonanțe militare sunt tratate cu indiferență de foarte multe persoane. Este încă un semnal de alarmă că oamenii nu înșeleg, încă, ideea de ”distanțare socială” și, mai ales, faptul că trebuie să respecte legea.

Trebuie să fie evitate deplasările nejustificate

Raed Arafat a insistat, din nou, asupra faptului că toate deplasările nejustificate trebuie evitate în această perioadă extrem de dificlă

„Acum suntem în situația în care noi am recomandat de ceva timp ca oamenii să stea foarte mult acasă și să iasă numai pentru anumite activități. Insistăm în acest moment ca populația să respecte aceste reguli. Vine Paștele, vin Floriile, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze bunicii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paște altfel anul acesta, pentru binele tuturor”, a spus la Digi24 secretarul de stat în MAI.

„Dacă nu se vor respecta aceste măsuri, riscul este să avem o creștere abruptă a numărului cazurilor și să fie infectate mult mai multe persoane”, a avertizat Raed Arafat.

(VEZI ȘI AICI: CUM A AJUNS ROMÂNIA PRIMA ȚARĂ DIN LUME CARE PERMITE ZBORURILE CU MUNCITORI SEZONIERI? PENTRU CÂȚI BANI AU PLECAT LA CULES DE SPARANGHEL)