”Noul chip al lui Dincă mi s-a părut asemănător cu cel al lui Ceaușescu, atunci când se ducea să inspecteze lanurile de porumb”. Cine spune asta despre monstrul din Caracal

Autor:
Publicat: 23/09/2019 | 09:36
”Noul chip al lui Dincă mi s-a părut asemănător cu cel al lui Ceaușescu, atunci când se ducea să inspecteze lanurile de porumb”. Cine spune asta despre monstrul din Caracal

Imaginile de săptămâna trecută, în care Gheorghe Dincă a fost plimbat de oamenii legii prin locurile de unde le-a răpit pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu arată, conform psihiatrului Cristian Andrei, o față total schimbată a ”monstrului de la Caracal”. 

Celebrul dr Cristian Andrei a analizat pentru emisiunea ”Asta-i România!”, de la Kanal D, comportamentul lui Gheorghe Dincă din cele două zile de reconstituire de la Caracal. Trecând peste aspectul fizic schimbat, Gheorghe Dincă șocând pe toată lumea cu modul în care arăta: ras, tuns și chiar mai gras, specialistul a observant alte aspecte importante modificate la ”monstrul de la Caracal”.

Noul chip al lui Dincă mi s-a părut asemănător cu cel al lui Ceaușescu, atunci când se ducea să inspecteze lanurile de porumb. Capul sus, privea să vadă ce mai este nou pe acolo, de ce să se lege el. Părea să fie omul cu inițiativă, dădea răspunsuri scurte. În felul acesta, se vede că adaptatrea lui este destul de bună la noua situație. Noua situație nu este a unui om care începe să se căiască, a unui om care știe că a greșit și ar vrea să ceară iertare, noua situație este de om care și-a dat seama că a ajuns la un nou nivel al vieții, de împlinire pentru că are celebritate, pentru că are putere și chiar oarecare libertăți, chiar dacă este deținut și investigat”, a spus dr Cristian Andrei.

Psihiatrul a analizat mai întâi primele imagini cu Gheorghe Dincă, cele din momentul prinderii și de la primele audieri.

În momentul în care ești prins, nu știi care îți este viitorul, arăți ca un Dincă în primele imagini, cu mâinile împreunate, cu umerii lăsați, cu privirea coborâtă, cu priviri scurte ca de animal hăituit către cei din jur. Dar, pe măsură ce îți dai seama că cei cu care ai de-a face sunt mai slabi decât tine din punct de vedere comportamental, că instituția ta de criminal a fost mult mai eficientă decât instituția lor de investigație, atunci începi să dezvolți sentimentul de superioritate (…) Inițial, am văzut că avea un pic de zâmbet ca al domnului Cioacă atunci când a fost prins. Apoi, a devenit chiar mai calm decât dl Cioacă, pentru că acesta era foțat să râdă mai mult timp. El a trecut repede peste faza asta și a ajuns la calm. Imaginea cea nouă a lui Dincă, așa cum o văd eu, este imaginea unei persoane care este adaptată la o situație nouă. Mai mult decât atât, sunt unele elemente din interacțiunea dentre el și cei din jur care arată că s-a produs un atașament între cel investigat și investigatori. Practic, oamenii se simt cam în aceeași situație, având niște trăiri comune”, a afirmat Cristian Andrei în aceeași emisiune.