O jurnalistă a murit în somn, la 27 de ani. De ce îi numea „călăi” pe medicii români care au tratat-o

Publicat: 03/07/2017 | 13:43

O tânără  jurnalistă de la cotidianul local Gorj Domino a pierdut lupta pentru viaţă, după ce a avut de-a face cu o boală necruţătoare. Alina Mohor a murit în somn, în noaptea de duminică spre luni. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii tulburătoare despre acest caz. (VEZI ŞI: Un jurnalist de la noi a murit la 49 de ani, lovit de o boală necruţătoare. Era revoltat de serviciile medicale din România!)

Presa din Gorj este din nou în doliu, după ce, în luna mai, Mihaela Sîrbu, directorul şi fondatorul ziarului Opinia Ta în Gorj, s-a stins din viaţă la 39 de ani, din cauza unei maladii nemiloase (VEZI MAI MULTE AICI). O altă jurnalistă din Gorj, Alina Mohor, a murit în noaptea de duminică spre luni, după ce anul trecut a fost diagnosticată cu o boală gravă.

Aceasta lucra la Gorj Domino, iar ultimul ei articol a fost publicat azi-noapte. În ultima perioadă a vieţii, tânăra de 27 de ani, din oraşul Ţicleni, era revoltată cu privire la modul în care au tratat-o medicii din Târgu-Jiu şi a scris un editorial, în luna mai, despre ”un sistem bolnav unde medicii te omoară, în loc să te vindece”.

”Să vă ferească Dumnezeu să ajungeţi pe mâna medicilor români şi mai ales pe mâna medicilor din Târgu Jiu! Mă refer la acei medici incompetenţi, care, în loc să te vindece, te omoară cu zile. Nu vreau să bag toţi medicii în aceeaşi oală, însă 90% din medicii care lucrează în spitalele din România se încadrează în această descriere. În cazul în care diagnosticul pus de ei este unul bun, pentru că nu de puţine ori s-a întâmplat ca diagnosticul să fie greşit, aceşti aşa-numiţi medici se vor asigura să îţi distrugă psihicul şi să pleci din spital de zece ori mai bolnav decât te-ai dus. Mă simt dezgustată de ce se întâmplă în sistemul medical din această ţară.

Îmi pare rău că m-am născut în România şi că ajungem pe mâna acestor călăi. Îmi pare şi mai rău de oamenii care nu au posibilitatea de a merge în străinătate pentru o a doua opinie, care de cele mai multe ori reprezintă şansa lor de a supravieţui. Aroganţă, incompetenţă şi nepăsare e tot ce pot să spun despre o mare parte din medicii noştri. Oameni care se joacă cu vieţile noastre, care ajung în sistem doar pentru salariile babane şi pentru şpaga pe care şi cel mai sărac pacient o dă în speranţa de a avea o şansă în plus de a supravieţui. Mi-e silă de aceşti medici care se cred Dumnezeu şi nu dau doi bani pe vieţile noastre. Nesimţirea acestor medici nu se opreşte doar la incompetenţă, ci trece de graniţa incompetenţei. La Târgu Jiu, frustrările doctorilor se răsfrâng asupra pacienţilor. Am fost diagnosticată cu o tumoră pe creier şi pentru că trebuie să-mi fac RMN din trei în trei luni pentru a ţine sub observaţie tumora, am decis să fac investigaţia de rezonanţă magnetică (RMN) la Târgu Jiu, să nu mai bat drumul până la Bucureşti. Mare greşeală am făcut când am luat această decizie”, a scris Alina Mohor, într-un editorial publicat chiar în ziarul la care lucra, Gorj Domino.


Alina a aflat că suferă de o boală necruţătoare în 2016. Reprezentanţii Primăriei Ţicleni i-au acordat atunci un ajutor de urgenţă pentru efectuarea investigaţiilor medicale. În ultimele luni, Alina Mohor se întorsese la serviciu şi a dat semne că şi-ar fi revenit complet. ”Oraşul Ţicleni este în doliu. Este o pierdere foarte mare.
Ştiu că intenţiona să meargă la Ierusalim”
, a declarat pentru CANCAN.RO,SITE-UL NR.1 din ROMÂNIA, Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni. (CITEŞTE ŞI: Un jurnalist cunoscut a murit: ”Nu mai avea pe nimeni pe lume!”)

Pe reţelele de socializare au fost postate numeroase mesaje de condoleanţe. ”Până în ultima clipă am crezut că e un coşmar din care mă voi trezi! Se pare că viaţa e nedreaptă! Zbor înalt, înger frumos! Întotdeauna vei fi în inima mea! (…) Tu doar ai plecat dintre noi! Va veni timpul când noi vom veni la tine! Până atunci, veghează asupra tuturor şi dă-le putere să treacă mai departe peste durerea plecării tale! Ştiu că sufletul tău este prezent acum lângă toţi cei care te-au cunoscut! Mângâie-i ca să vadă că nu i-ai părăsit, copil frumos. (…) Nu pot să cred! Lacrimile şi cuvintele sunt prea sărace în faţa durerii pe care o simte fiecare dintre cei care te-au cunoscut! Ai fost un jurnalist de excepţie, o bună colegă şi o prietenă adevărată, iubeai viaţa şi-ţi doreai să trăieşti cu intensitate fiecare clipă, însă destinul te-a trimis prea devreme printre îngeri. Azi nu mai eşti unde erai, dar vei fi întotdeauna în inimile noastre”, sunt doar câteva dintre mesaje. (VEZI ŞI: Ce se întâmplă cu fiica lui Christian Sabbagh după ce a fost externată)

IOANA ALEXANDROIU

 

Citește și...