O maşină de Formula 1 condusă de Michael Schumacher a fost vândută pentru o sumă record! Ferrari-ul i-a adus sportivului marele trofeu la Monaco

Publicat: 17/11/2017 | 12:21

O maşină pe care Michael Schumacher a condus-o într-o cursă care a avut loc în Monaco, în 2001, şi care i-a adus acestuia marele premiu, a fost vândută în cadrul unei licitaţii pentru o sumă impresionantă.

Bolidul de Formula 1 a fost descris ca fiind „cea mai uimitoare maşină de curse licitată vreodată” a fost vândut joi în cadrul unui eveniment organizat de către casa Sotheby’s. Maşina pe care Michael Schumacher a condus-o, un Ferrari, a fost cumpărată cu suma de 7,5 milioane de dolari.

Deşi licitaţia era dedicată în special obiectelor de artă, maşina a fost prezentată şi ea ca o „capodoperă” pe patru roţi. Iniţial preţul de pornire pentru respectivul Ferrari era estimat la o sumă cuprinsă între 4 şi 5 milioane de dolari, potrivit autosport.com.

„Aceasta nu este o operă de artă, însă cu toţii am crescut cu maşini, am visat la maşini, şi m-am gândit că ar fi binevenită o diversificare”, a spus Gregoire Billault, unul dintre reprezentaţii de la Sotheby’s, înainte să dea startul licitaţiei.

Pe data de  29 decembrie 2013, Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, schia în staţiunea Meribel din Alpii Francezi. Sportivul s-a dezechilibrat şi s-a lovit cu capul de o piatră, iar viaţa sa a fost salvată de faptul că purta cască. După ce a fost tratat la Grenoble şi la Lausanne, Schumacher s-a întors acasă, în septembrie 2014, în proprietatea din Elveţia (localitatea Gland, pe malul lacului Geneva) şi de atunci se cunosc foarte puţine despre starea sa de sănătate. De asemenea, la un moment dat a apărut şi zvonul că acesta s-ar fi ridicat din pat, dar informaţia a fost rapid dezminţită de către familia sportivului.
 

Citește și...