Organizația Mondială a Sănătății: Termenul ”distanțare socială” este folosit greșit

Publicat: 25/05/2020 | 07:28
Organizația Mondială a Sănătății: Termenul ”distanțare socială” este folosit greșit

În contextul pandemiei de coronavirus, o sintagmă și-a făcut apariția, iar ea a devenit curentă în exprimarea de zi cu zi. Este vorba despre ”distanțarea socială” necesară pentru a încerca limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, numai că reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății ne transmit că folosirea acestei sintagme este, de cele mai multe ori, greșită.

Totul pornește de la întrebarea dacă este nevoie de o ”distanțare socială” sau de o ”distanțare fizică”. Măsurile restrictive au impus distanțarea socială, este drept, însă distanțarea fizică, în context medical, este cea mai importantă. Oamenii trebuie să socializeze, într-o astfel de perioadă, mai spun reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

„Distanţarea socială poate fi şi între clase, diferenţele de trai, evoluţie, social şi distanţa fizică impusă de distanţa de protecţie. E acelaşi lucru, raportat la paza de coronavirus. Aici e o metaforă, trebuie să mergem undeva să discutăm pe larg”, susține OMS, potrivit antena3.ro. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA. NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA COVID-19 A AJUNS LA 1185)

OMS: ”Oamenii trebuie să rămână conectați”

Distanțarea socială este, astfel, folosită greșit, avertizează reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, în urma concluziilor  care au fost trase de la începutul pandemieide coronavirus.

Oamenii trebuie să respecte măsurile de restricție impuse de autoritățățile din toate țările afectate de noul coronavirus, însă – din punct de vedere social – ar trebui să rămână ”conectați”.

„Noi suntem obişnuiţi să fim apropiaţi, dar ne-am mai şi întâlnit, dar nu ne-am îmbrăţişat, nu ne-am sărutat. A fost ziua mea, nu ne-am sărutat, ne-am făcut numai aşa”, „Am dus lipsa de apropiere, de copii, de persoane apropiate, de interacţiunea cu colegi, cu prieteni. Cred că distanţa socială e mai grea decât aia fizică” sau „E incomparabil. Cea fizică, mi se pare normal, natural, suntem sociabili, suntem oameni, n-ai cum altfel. Suntem obişnuiţi cu canalele online, aşa că într-adevăr, plimbările prin parc, interacţiunea cu prietenii, fizic la terase, restaurante, ne-au lipsit”, afirmă toți cei a căror viață s-a desfășurat după cu totul alte puncte de reper după declanșarea pandemiei de coronavirus. (VEZI ȘI AICI: S-A VINDECAT DE CORONAVIRUS LA 107 ANI! CAZ INCREDIBIL ÎN IRAN. “A ÎNVINS BOALA CU AJUTORUL…”)