Gabriela Firea, apel către Ministerul Sănătății. Ce soluție a găsit pentru bolnavii de coronavirus asimptomatici. “Nu ar fi rău că…”

Publicat: 24/05/2020 | 14:02
Gabriela Firea, apel către Ministerul Sănătății. Ce soluție a găsit pentru bolnavii de coronavirus asimptomatici. “Nu ar fi rău că…”

Gabriela Firea este de părere că bolnavii asimptomatici de coronavirus ar trebui să nu mai fie internați în spitale. Apelul este transmis celor de la Ministerul Sănătății și a fost făcut în cursul zilei de duminică.

VEZI AICI: ANUNȚUL FĂCUT DE GABRIELA FIREA! ZECI DE MII DE BUCUREȘTENI VOR FI TESTAȚI PENTRU CORONAVIRUS

Gabriela Firea consideră că persoanele care au coronavirus, dar sunt asimptomatice, ar putea să rămână în izolare acasă, după ce completează o declarație pe propria răspundere, după modelul adoptat în Germania.

Ne-au sunat oameni să ne întrebe dacă nu se poate ca rezultatul testelor să ajungă doar la ei și nu și la DSP. Oamenii voiau să știe cum se poate proceda ca dacă ies pozitivi rezultatul să fie comunicat doar persoanei.

VIDEO. Gabriela Firea, despre petrecerea din Herăstrău: Au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu că organizează o petrecere

Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătății să analizeze cu epidemiologii dacă nu s-ar putea ca și în țara noastră să se aplice modelul din Germania. Unde pe o declarație pe proprie răspundere persoanele infectate să rămână acasă. Poate în acest fel populația ar fi și mai dornică să se testeze și nu ar mai fi această reticență că urmează internarea„, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea, despre programul de testare pentru coronavirus, în București: “Ne dorim să…”

Gabriela Firea a mai precizat că peste 7.768 de bucureșteni s-au înscris pentru a se testa gratuit pentru coronavirus.

NU RATA: GABRIELA FIREA, MESAJ DUR DUPĂ CE S-A OPRIT TESTAREA ANTI-COVID ÎN ȘCOLI. „ACEST PROIECT A FOST BLOCAT DOAR PENTRU CĂ L-AM PROPUS EU… ATÂTA RĂUTATE NU AM VĂZUT”

Ne dorim ca în scurt timp să se acopere prima etapă de testare. A doua etapă va fi demarată după încheierea primei etape„, a spus edilul Capitalei.