Focar de coronavirus în două sate din Galați. Un om a murit, peste 40 de persoane sunt infectate

Publicat: 24/05/2020 | 11:18
Focar de coronavirus în două sate din Galați. Un om a murit, peste 40 de persoane sunt infectate

Două sate din județul Galați au intrat în carantină duminică, începând cu ora 5.00, din cauza COVID-19. Un localnic a murit, alți 42 sunt infectați cu coronavirus.

Peste 280 de oameni sunt izolați la domiciliu în cele două sate, după ce au intrat în contact cu persoanele contaminate, anunță mediafax.ro. Focarele de COVID-19 au fost descoperite, din păcate, în satele gălăţene Toflea şi Brăhăşeşti, acestea având o populaţie de aproximativ 9.000 de oameni.

Prefectura Galați a transmis și un comunicat de presă din care reiese că, în urma anchetei epidemiologice făcute de Direcția de Sănătate Publică în satele Toflea şi Brăhăşeşti din comuna Brăhăşeşti, cu o populatie de aproximativ 9.000 de locuitori (ultimul recensământ – 2011), s-au constatat următoarele:

 – 42 de persoane confirmate cu coronavirus,
 – o persoană decedată,
 – 284 de persoane izolate la domiciliu, după ce au intrat în contact cu localnicii contaminați”. (CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ UN FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. ZECI DE CADRE MEDICALE AU FOST CONFIRMATE CU COVID-19)

Carantina a fost instituită de la ora 5.00

În astfel de condiții, autoritățile au instituit carantina în cele două sate – începând de duminică, de la ora 05.00 – pentru 14 zile.

Această decizie a fost anunţată de Prefectura Galați la finalul şedinţei de duminică a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În consecință, pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, intrările şi ieşirile în cele două sate sunt interzise, cu excepţia cazurilor stabilite prin lege. Totodată, în interiorul respectivelor comunităţi se va face dezinfecţie, iar locuitorii vor avea prioritate la testarea pentru depistarea virusului COVID-19, a mai informat sursa citată. (VEZI ȘI AICI: OMS, AVERTISMENT SUMBRU: ”ACEASTA ESTE ȚARA ÎN CARE S-A MUTAT NOUL EPICENTRU AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS”)