OMS, avertisment sumbru: ”Aceasta este țara în care s-a mutat noul epicentru al pandemiei de coronavirus”

Publicat: 23/05/2020 | 11:57
OMS, avertisment sumbru: ”Aceasta este țara în care s-a mutat noul epicentru al pandemiei de coronavirus”

După ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, caruselul tragic al infecțiilor cu COVID-19 a afectat din ce în ce mai multe țări, bilanțul victimelor crescând dramatic. 

Rând pe rând, unele țări au reușit să impună măsuri care au dus la o limitare a infecției cu noul coronavirus, dar criza medicală fără precedent este departe de final. Medicii caută cu înfrigurare un vaccin care să învingă ”ucigașul nevăzut”, însă – cel puțin deocamdată – testele se află în plină desfășurare și nu se poate spune cu precizie când vaccinul-minune se va afla la dispoziția autorităților sanitare din țările afectate.

Organizația Mondială a Sănătății trage, acum, un nou semnal de alarmă, precizînd că epicentrul pandemiei s-a mutat în Brazilia.

„Vedem numărul de cazuri în creștere în multe țări din America de Sud (…), dar în mod clar cea mai afectată în acest stadiu este Brazilia”, a declarat Michael Ryan, manager al situațiilor de urgență al OMS, potrivit evz.ro. (CITEȘTE ȘI: A FOST CONFIRMAT UN CAZ DE CORONAVIRUS LA CURTEA DE APEL BUCUREŞTI! O ANGAJATĂ A FOST INFECTATĂ ȘI ALȚI PATRU AU INTRAT ÎN IZOLARE)

Avertismentul OMS plasează Brazilia pe poziția a șasea la nivel mondial

Ministerul brazilian al Sănătății a anunțat, vineri, că peste 1.000 de persoane au murit în doar 24 de ore. Îngrijorător este faptul că aceasta este a treia zi din patru în care s-a întâmplat această tragedie.

În Brazilia , nmărul total de decese a ajuns la 21.048, iar țara a ajuns, din păcate, pe poziția a șasea la nivel mondial. Dar, din păcate, s-a ridicat pe locul doi în ceea ce privește cazurile de contaminări, cu un total de 330.890 , inclusiv 20.803 în ultimele 24 de ore.

Vineri, Mexic a înregistrat un număr record de decese zilnice, 479 la un bilanț total de aproape 7000 de morți și 62.000 de contaminări. Dar ministerul Sănătății din această țară a recunoscut că aceste cifre ar putea fi în mare măsură subestimate din cauza dificultăților de a le contabiliza pe întreg teritorul țării. (VEZI ȘI AICI: ZECE CADRE MEDICALE ALE SPITALULUI DE NEUROCHIRURGIE DIN IAŞI, INFECTATE CU CORONAVIRUS)

Citește și...