Zece cadre medicale ale Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, infectate cu coronavirus

Autor: A.N.
Publicat: 22/05/2020 | 16:24
Zece cadre medicale ale Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, infectate cu coronavirus

Zece cadre medicale ale Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi au fost infectate cu coronavirus. S-a decis testarea tuturor angajaților din unitatea spitalicească.

Până în prezent, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, au fost testaţi 60 de angajaţi ai unităţii, dintre care zece – nouă asistente medicale şi un medic rezident – au fost depistaţi pozitiv.

”Este o anchetă epidemiologică în desfăşurare. Cel mai probabil o asistentă a contactat virusul din exteriorul spitalului. Urmează să testăm tot personalul implicat şi pacienţii. Sperăm ca în câteva zile să închidem focarul”, a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Până astăzi, 22 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.712 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.777 au fost declarate vindecate și externate. (CITEȘTE ȘI: ÎNCEPE TESTAREA PENTRU COVID-19 ÎN BUCUREȘTI. E GRATUITĂ + CE ROMÂNI SE POT ÎNSCRIE)

Totodată, până acum, 1159 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 127 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Citește și...