Mai mult de 3.000 de bucureşteni s-au înscris în programul de testare pentru noul coronavirus

Autor: A. D.
Publicat: 22/05/2020 | 20:15
Mai mult de 3.000 de bucureşteni s-au înscris în programul de testare pentru noul coronavirus

Bucureștenii par extrem de interesați de programul„Testăm pentru Bucureşti”, care prin efectuarea testelor specifice arată dacă în corp există o infecție activă cu noul coronavirus. Peste 3.000 de persoane s-au înscris să fie testaţi.

Testarea oamenilor din București pentru coronavirus a început vineri, 22 mai. Cei interesați au putut să se înscrie pe platforma online, lansată de Primăria Capitalei. Astfel, în cadrul acestui proiect nu mai puțin de 11.000 de bucureșteni vor putea fi testați gratuit pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. (CITEȘT ȘI: ÎNCEPE TESTAREA GRATUITĂ PENTRU COVID-19 ÎN BUCUREȘTI. CUM SE POATE INTRA ÎN PROGRAM ȘI CINE POATE BENEFICIA DE EL)

Peste 3000 de bucureştenii s-au înscris pe platformă și au completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere).

După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare. Fiecare participant înscris primeşte un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă.

„Recomandăm evitarea utilizării adreselor de e-mail de pe yahoo.com”

În urma primului val de înscriși au ieșit la iveală anumite erori tehnice. Așa că Primăria Capitalei le-a recomandat bucureştenilor să nu utilizeze adrese de e-mail de pe yahoo.com în vederea înscrierii. (VEZI ȘI: GABRIELA FIREA, MESAJ DUR DUPĂ CE S-A OPRIT TESTAREA ANTI-COVID ÎN ȘCOLI. „ACEST PROIECT A FOST BLOCAT DOAR PENTRU CĂ L-AM PROPUS EU… ATÂTA RĂUTATE NU AM VĂZUT”)

„În urma sesizărilor celor care au aplicat pe această platformă, dar nu au primit confirmarea înscrierii, recomandăm evitarea utilizării adreselor de e-mail de pe yahoo.com, pentru că acestea fie ajung cu întârziere, fie sunt trimise direct în spam. Cei care s-au înscris deja cu o adresă de yahoo sunt rugaţi să se reînscrie, cu o altă adresă de e-mail”, a precizat Primăria Capitalei.

 

Citește și...