Pacientă asimptomatică, la un pas de moarte. Mărturii uluitoare din spital: ”Am avut noroc”

Publicat: 30/06/2020 | 16:20
Pacientă asimptomatică, la un pas de moarte. Mărturii uluitoare din spital: ”Am avut noroc”

Un medic dintr-un spital COVID din Câmpulung Muscel a povestit cum o pacientă a fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului.

În Spitalul TBC din Câmpulung Muscel, pacienții asimptomatici nu mai vor să audă de internare și amenință cu procese, spun medicii. Asta după ce o pacientă a fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului. (CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 17 ROMÂNI AU PIERDUT LUPTA CU NOUL CORONAVIRUS. NUMĂRUL DECESELOR URCĂ LA 1.651 PERSOANE)

”Toate paturile s-au ocupat. Din 7 suspecți s-au confirmat 7! Două ambulanțe vin neanunțate cu un confirmat și un suspect. Medicii de acolo spun că nu știu la ce se va ajunge dacă vor veni și alți pacienți.

Este vorba de un pacient care inițial a fost internat pentru că în urmă cu ceva zile a avut dureri de cap și s-a prezentat la UPU. Acolo i s-a făcut testarea și a fost confirmat pozitiv. S-a internat, dar între timp simptomele au dispărut.

Când m-am dus la vizită mi-a spus că îi este mai rau. I-am luat parametrii vitali pe care îi măsuraserăm și cu două ore înainte și am observat că are o deficiență respiratorie acută.

Este o situație gravă, uneori degradarea aceasta a funcției respiratorii se face brusc și putem pierde bolnavul. Am avut noroc, am reușit să o reabilităm”, a povestit Anca Dumitrescu pentru Digi 24.

Coronavirus România, 30 iunie

Până astăzi, 30 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.970 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. (VEZI ȘI: BACALAUREAT 2020. CEA MAI MICĂ RATĂ DE PROMOVABILITATE DIN ULTIMII ȘASE ANI)

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  890 de persoane. Alte 61.840 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Totodată, 1651 de persoane infectate cu COVID-19 au murit.

Citește și...