Pacienții cu diabet sunt grav afectați de coronavirus! Care sunt ipotezele medicilor

Autor:
Publicat: 31/03/2020 | 07:21
Pacienții cu diabet sunt grav afectați de coronavirus! Care sunt ipotezele medicilor

Noul virus COVID-19 s-a răspândit în toată lumea și în fiecare zi face numeroase victime la nivel mondial. Cei mai vulnerabili în fața coronavirusului sunt vârstnicii și cei care suferă deja și de alte boli.

În România, cea mai tânără persoană decedată din cauza COVID-19 este o femeie de 27 de ani care suferea de diabet. Se pare că virusul atacă destul de agresiv, iar pentru un organism care are deja o altă afecțiune este greu de suportat. (CITEȘTE ȘI: PRIMELE IMAGINI CU APARATELE DE TESTARE COVID-19. GABRIELA FIREA:”ÎN ACESTE ZILE ATÂT DE DIFICILE AVEM ȘI VEȘTI BUNE”)

Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică a vorbit la DIGI 24 despre felul în care se manifestă virusul, la persoanele diabetice. „Virusul își produce mutații și atacă în mod diferit diferite organisme umane. Citeam studii ale experților clinicieni din SUA și Italia, care spuneau că bănuiesc că aceeași afectare pe care virusul o dă aparatului respirator o dă și altor sisteme, inclusiv sistemului cardiovascular și atunci ne putem aștepta la decese și la persoane mai tinere”,

„Unul dintre studiile citite, din Statele Unite, arăta că experții clinicieni au ajuns la concluzia că există mai multe ipoteze despre felul în care virusul atacă organismul persoanelor cu diabet.Una dintre ipoteze se bazează pe faptul că virusul trăiește și se înmulțește mult mai bine într-un organism care are o hiperglicemie, o altă ipoteză este dată de faptul că organismul persoanelor cu diabet este deja tarat și are un anumit grad de insuficiență imunitară. Aceste două ipoteze sunt principalele cauze care au fost identificate legate de modul în care virusul atacă organismul persoanelor diabetice.

Deși foarte multe persoane tinere sunt aparent sănătoase, doar pentru că nu au fost diagnosticate cu o boală cronică nu înseamnă că acea boală nu există. Ne putem uita la tineri care par sănătoși, dar doar pentru că nu au confirmat o boală, nu pentru că nu ar avea acea boală”, a explicat Ioana Stăncel.