Panică în Calafat. Doi copii ar fi fost la un pas de a fi răpiţi de pe stradă

Publicat: 05/11/2019 | 12:50
Panică în Calafat. Doi copii ar fi fost la un pas de a fi răpiţi de pe stradă

Poliţiştii din Calafat au intrat în alertă, după ce doi copii ar fi fost la un pas de a fi răpiţi de pe stradă. Micuții ar fi fost ademeniţi, în zona şcolilor, să urce în diverse maşini. (VEZI ȘI: PANICĂ DIN NOU ÎN DÂMBOVIȚA. O FETIȚĂ DE 13 ANI A FOST RĂPITĂ. POLIȚIȘTII AU ORGANIZAT FILTRE ȘI I-AU PRINS PE SUSPECȚI ÎN 20 DE MINUTE)

O mămică din zona Basarabi susţine că o fetiţă ar fi fost salvată de un şofer de TIR care a văzut întreaga scenă. IPJ Dolj confirmă că a fost depusă o plângere.

„Poliţiştii municipiului Calafat au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în jurul orelor prânzului, un băiat de 12 ani, din Calafat, a fost abordat, în timp ce se afla pe o stradă din localitate, de un bărbat care se afla într-un autoturism, acesta solicitându-i minorului să vină până la el.

Întrucât minorul s-a speriat, acesta a fugit, fără a mai avea altă interacţiune cu bărbatul respectiv.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un autoturism care corespundea detaliilor indicate de minor şi care s-ar fi aflat în perioada de timp precizată, în zona respectivă”, spun reprezentanții Poliției.

Ei precizează că a fost identificată şi persoana care s-ar fi aflat la volan, un bărbat de 69 de ani, din Poiana Mare. Acesta ar fi recunoscut că s-a aflat în zona respectivă, în perioada indicată, însă nu ar fi avut nicio interacţiune cu vreun minor.

Cazul de la Basarabi nu ar fi fost reclamat la poliție

„Până în prezent, nu a fost primită nicio sesizare cu privire la alt caz asemănător petrecut în localitatea Basarabi, iar în ultimii ani, poliţiştii din Calafat nu au mai fost sesizaţi cu privire la săvârşirea unor astfel de fapte. (NU RATA: CUM A RĂPIT-O GHEORGHE DINCĂ PE LUIZA. CE AU SURPRINS CAMERELE DE SUPRAVEGHERE DIN „INTERSECȚIA GROAZEI”)

Pentru prevenirea victimizării minorilor, poliţiştii doljeni desfăşoară constant activităţi informativ-preventive în şcoli, atât la orele de curs cât şi la şedinţele cu părinţii, organizate de unităţile de învăţământ.

Acţiunile vizează atât elevii, cât şi părinţii şi cadrele didactice, acestora fiindu-le prezentate comportamentele pe care cei mici trebuie să le adopte pentru a evita să devină victimele unor infracţiuni”, spun reprezentanţii IPJ Dolj.

Citește și...