Papa Francisc, operat în secret! Cum se simte Suveranul Pontif după intervenția chirurgicală delicată

Publicat: 03/12/2019 | 12:25

Având onorabila vârstă de 82 de ani, Papa Francisc a fost operat în mare secret. Presa din Italia a relatat astăzi despre intervenția chirurgicală delicată la care a fost Suveranul Pontif și a dezvăluit și cum se simte în prezent.

Citește și: Papa Francisc a primit cadou o mașină Dacia

Papa Francisc, operat în secret de cataractă

Papa Francisc a fost operat de cataractă în secret, în urmă cu câteva luni, iar intervenția chirurgicală oftalmologică a avut loc la clinica Pio XI din Roma, potrivit publicației italiene Il Mesagerro. Suveranul Pontif a anunțat încă din luna martie a anului trecut că va fi supus unei astfel de intervenții.

Vorbind cu deținuții de la închisoarea Regina Coeli din Roma, Papa Francisc a spus: „O privire împrospătată face bine, de exemplu, la vârsta mea, se poate instala cataracta și nu mai vezi bine realitatea. Anul viitor va trebui să fiu operat”.

Cataracta este o afecțiune oftalmologică frecventă și se manifestă prin scăderea progresivă a vederii din cauza pierderii transparenței cristalinului. Aproximativ 60% dintre persoanele cu vârsta de peste 70 de ani suferă de această afecțiune.

Citește și: Ce l-a rugat Andreea Esca pe Papa Francisc în avion

Jorge Mario Bergoglio, devenit Papa Francisc în 2013, va împlini 83 de ani luna aceasta, pe 17 decembrie. În vara acestui an, Suveranul Pontif a vizitat România.

Citește și...