Passaris, periculos si din spatele gratiilor! Au facut ASTA ca sa fie siguri ca nu va incerca sa evadeze din nou

Publicat: 17/04/2015 | 00:11
Passaris, periculos si din spatele gratiilor! Au facut ASTA ca sa fie siguri ca nu va incerca sa evadeze din nou

Criminalul grec Konstantinos Passaris, supranumit “Fiara din Balcani”, condamnat pe viata pentru dublul asasinat din 2001 petrecut la o casa de schimb valutar din Bucuresti, este periculos si dupa gratii.

Iar pentrul ca grecul sa nu incerce sa evadeze din nou, autoritatile au decis sa nu-l transporte la Galati, acolo unde are un alt proces pentru jaf. Passaris se afla in prezent la Penitenciarul Gherla, insa el ar fi trebuit sa fie dus la Galati, acolo unde este judecat pentru jefuirea unei case de schimb valutar. Acest lucru nu s-a intamplat, si asta pentru ca s-a dispus formarea unei comisii rogatorii la Judecatoria Gherla care sa-l audieze, iar dupa, declaratiile vor fi trimise la Galati.

passaris

Audierea prin comisie rogatorie este o procedura exceptionala si se aplica de obicei cand persoana vizata nu se afla in tara. Potrivit surselor noastre, decizia de a-nu-l transporta pe criminalul grec la Galati a fost luata pentru ca acesta prezinta pericol public, avand in vedere ca in trecut a mai evadat de sub nasul politistilor. Iar cum de la Gherla la Galati este drum lung, se puteau intampla multe.

Cu sange rece!

Imagini de la atacul armat comis de Passaris, in 2001
Imagini de la atacul armat comis de Passaris, in 2001

Konstantinos Passaris a fost arestat in 2001, fiind acuzat ca a impuscat cu sange rece doi angajati ai unei case de schimb valutar din Capitala. Grecul s-a dus in fata ghiseului si, dupa ce a ucis paznicul si casierul, a plecat cu aproximativ jumatate de miliard de lei vechi. Dupa ce a fost prins, s-a stabilit ca Passaris nu se afla la primele crime, el fiind cautat si in Grecia, acolo unde evadase din inchisoare si omorase mai multi politisti

 

Citește și...