Home » Stiri » Perle la BAC, la Limba şi literatura română. Cele mai tari „dume” din toate timpurile

Perle la BAC, la Limba şi literatura română. Cele mai tari „dume” din toate timpurile

De: Andreea Bolocan 21/06/2022 | 16:35
Perle la BAC, la Limba şi literatura română. Cele mai tari dume din toate timpurile
Cele mai TARI perle la BAC din toate timpurile

Joi se încheie sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2022, odată cu proba scrisă la Limba maternă. Ieri, elevii care au absolvit clasa a XII-a au avut proba scrisă la Limba și literatura română. De-a lungul timpului, profesorii s-au amuzat copios pe seama ”perlelor” aflate în foile de examen ale celor ce au susținut probele scrise la BAC. Iată cele mai legendare ”dume” din toate timpurile scrise de absolvenții liceului.

Examenul de Bacalaureat nu este unul tocmai ușor, iar din cauza emoțiilor sau poate doar din simplul fapt că nu sunt pregătiți, elevii scriu și multe ”perle” ce îi amuză foarte tare pe profesorii aflați la corectură.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI TARI PERLE LA PROBA DE LIMBA ROMÂNĂ: „NAE CAŢAVENCU E MARE ŞMECHER ȘI VREA SĂ INTRE ÎN PARLAMENT CA ŞANTAJIST CU DREPTURI DEPLINE”

TOP perle la BAC. Cele mai tari din toate timpurile

Proba la Limba și Literatura Română a înregistrat gafe monumentale și perle care, cu siguranță, vor rămâne în istorie. Iată ce ”dume” au apărut de-a lungul anilor în lucrările elevilor. Sigur te vei prăpădi de râs!

„Multă lume critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiș in show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la televizor. Pentru mine ele au reușit în viață. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te știe nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci”

„În cunoscuta baladă Miorița sunt descrise câteva întâmplări în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnătoare, și un cioban ce șochează prin prostia lui”

„Eu îl iubesc pe Radu Mazăre, pentru că e băiat de viață și e foarte bun în politică. A dus fetele la vot în costum de baie și face Învierea pe plajă. L-am prins odată în club amețit și a dat noroc cu mine, nu s-a jenat”

„Este bine să mai și citești, decât să tai frunza la câini degeaba”

„N-am model că nu prea citesc. O să am până în sesiunea de toamnă. Dar cred că dați alt subiect”

„Modelul meu este Ilie Năstase, pentru că nu îi pasă de gura lumii și s-a însurat de multe ori. Când l-a supărat cineva i-a dat-o la temelie”

„Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice”

„Cătălin a luat-o în luntre pe Cătălina și s-au iubit în mijlocul lacului sub privirile Luceafărului care era gelos”

„Titlul operei poate fi interpretat din punct de vedere astronomic precum o stea aproape de pământ, foarte strălucitoare care poate fi văzută cu ochiul liber”

„Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi”

„Nu putem avea imagini poetice, pentru că textul nu e cu fotografii”

„Rolul cratimei este de a ajuta, a ușura deplasarea, mersul pe jos”

„În nuvela „La vulturi” de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugărite de turci, și copii ei”

„Ion Creangă s-a născut între anii 1887-1889”

„Rolul verbelor la imperfect e să ne arate că lumea asta chiar e imperfectă, poți să faci tu bine cât poți, să te duci la biserică, să-ți faci temele, să nu minți și tot te calcă mașina sau faci cancer”

„Cele patru elemente de structură de la Moromeții sunt cele patru volume. E un roman-fluviu și n-a încăput într-o singură carte”

„Ilie Moromete îi lua la mișto pe toți pentru că se credea superior din naștere. N-a avut nevoie de multă școală și de aceea e idolul meu”

„Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasă fiind jefuit de niște oameni invidioși”

„Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet… și pe Paula nici nu o cunosc!”

„Tipul de perspectivă narativa în Accidentul este una foarte foarte nasoală, dacă-mi permiteți să spun mai modern. Ce accident are o perspectiva veselă?”

„Lebăda moare de câte ori cântă”

„Baltagul este un fel de topor folosit și în zilele noastre pentru comiterea crimelor. După acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil că avea nevoie de el pentru muncile câmpului sau ca să taie lemne”

„Sahara se află așezată pe un nisip uscat, lipsa apei având în zonă o prezență statornică”

Ce au răspuns elevii la subiectul: ”Importanța alegerii unui model în viață”

Un alt subiect care va rămâne tot timpul în istoria ”perlelor” de la Bacalaureat este: ”Importanța alegerii unui model în viață”. Aici, elevii absolvenți ai claselor a XII-a au reușit să scrie cele mai amuzante lucruri de-a lungul timpului.

„Este foarte important să îți alegi un model în viață. Eu încă de mică m-am văzut model de succes, pe marile scene, prezentând haine scumpe, pentru oameni rafinați. Acum modelul meu este Mădălina Ghenea”

„Cătălin Botezatu este un model în viață pentru orice ființă pentru că el ia fete din viața reală și le duce și le îmbracă la București și pe unele chiar mai adânc în Europa”

„Modelul meu este tatăl meu care este preot la parohia mare din centru. Îl ascultă toată lumea, are un program lejer și venituri bune. Îmi plac și Papa Paul și Patriarhul, care fac biserici mari și oamenii sunt fericiți”

„O duci bine în viață dacă ești șmecher, cu mașină tunată, gagică cool, ți se apleacă lumea la picioare. Sau poți fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie”

„Modelul meu de viață sunt eu însumi, lucrez ca ospătar la MAI și sunt foarte mândru. La ora 8 începe nebunia, cu cafele, ceaiuri și de mâncare la majoritatea din unitate”

„Pe lângă modelul meu în viață eu am și modele în viață, care sunt animatoare, cu care mă înțeleg bine, cu unele merg chiar la ștrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu”

„Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbește pe înțelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicționar ca să pricep ce vrea sa spună”

VEZI ȘI: CARE SUNT CELE MAI TARI “PERLE” DE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022? CE SUBIECTE LE-AU DAT BĂTĂI DE CAP CANDIDAȚILOR

„Verbele la timpul perfect simplu sunt prezente pentru a ne arăta viitorul”

„Copiii din ziua de astăzi au ajuns să stea în casă toată ziua, pe Facebook sau pe cine ştie ce alt site de socializare, în loc să iasă afara la aer curat, să se joace, cum o făceam şi noi înainte de internet şi Facebook”

„Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia. În „Scrisoarea a treia” se desfăşoară bătălia de la Rovinari”

„Luceafărul era cel care stătea în calea fericirii celor doi pământeni deoarece Luceafărul nu le dădea pace celor doi si tot le băga bete în roate, dar până la urmă s-a văzut ca iubirea învinge, iar Luceafărul si-a văzut de treaba lui”

„Poezia „Sburătorul” de Ion Has Rădulescu este un omagiu adus aviatorilor români”

„Tinerii din ziua de azi suferă de obezitate sau alte boli din cauza subnutriției deoarece ei mănâncă numai la fastfood-uri sau nu se alimentează corect”

 

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce citeste mai mult
Parteneri
ŞOC!!! A fost campioană europeană, iar acum este actriţă în filme pentru adulţi. Sărăcia cumplită a împins-o la acest lucru
ŞOC!!! A fost campioană europeană, iar acum este actriţă în filme pentru adulţi. Sărăcia cumplită...
FOTO. Ana Baniciu, în costum de baie! Cum arată vedeta
FOTO. Ana Baniciu, în costum de baie! Cum arată vedeta
Cel mai vândut SUV din lume. Un model de familie ce poate fi cumpărat și în România
Cel mai vândut SUV din lume. Un model de familie ce poate fi cumpărat și...
Tania Budi, ca o adolescentă la 54 de ani. Cum arată vedeta acum
Tania Budi, ca o adolescentă la 54 de ani. Cum arată vedeta acum
Pâinea la care nu trebuie să renunți dacă vrei să slăbești
Pâinea la care nu trebuie să renunți dacă vrei să slăbești
Efectele secundare ASCUNSE ale consumului de VIN! E știut de SECOLE de FRANCEZI!
Efectele secundare ASCUNSE ale consumului de VIN! E știut de SECOLE de FRANCEZI!
Ucraina A RETRAS TRUPELE! Au anunțat VICTORIA Rusiei. E oficial acum
Ucraina A RETRAS TRUPELE! Au anunțat VICTORIA Rusiei. E oficial acum
Flavia Groşan aruncă bomba despre moartea lui Peter Imre: „Ei, hai, nu-mi jigniţi inteligenţa”
Flavia Groşan aruncă bomba despre moartea lui Peter Imre: „Ei, hai, nu-mi jigniţi inteligenţa”
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce...
Vlad Gherman a dat vestea printre lacrimi. A fost nevoit să ia o decizie: „Oana și cu mine...”
Vlad Gherman a dat vestea printre lacrimi. A fost nevoit să ia o decizie: „Oana...
Dacă iubita ta are asta în telefon, sigur te înșală! Poți verifica rapid
Dacă iubita ta are asta în telefon, sigur te înșală! Poți verifica rapid
Căldură mare. Un câine nu se lasă scos din piscină VIDEO
Căldură mare. Un câine nu se lasă scos din piscină VIDEO
Bombă despre Traian Băsescu! Nimeni nu știa asta. Abia acum s-a aflat adevărul
Bombă despre Traian Băsescu! Nimeni nu știa asta. Abia acum s-a aflat adevărul
Cum arăta Patriarhul Daniel în urmă cu 42 de ani. Poză inedită, în care apare și Șerban Huidu
Cum arăta Patriarhul Daniel în urmă cu 42 de ani. Poză inedită, în care apare...
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare...
Imagini fabuloase! Carmen Iohannis, aşa cum n-ai mai văzut-o niciodată! Cum a fost surprinsă Prima Doamnă!
Imagini fabuloase! Carmen Iohannis, aşa cum n-ai mai văzut-o niciodată! Cum a fost surprinsă Prima...
Întâlnire de gradul zero: Reghecampf, la același restaurant cu Anamaria Prodan: „S-a ridicat de la masă!
Întâlnire de gradul zero: Reghecampf, la același restaurant cu Anamaria Prodan: „S-a ridicat de la...
Imagini virale: Ce fac ucrainencele pe plajă, în timp ce rușii le bombardează țara! Totul a fost filmat și postat pe net
Imagini virale: Ce fac ucrainencele pe plajă, în timp ce rușii le bombardează țara! Totul...
Sfatul lui Rareș Bogdan pentru oamenii săraci. Ce i-a îndemnat pe românii care au probleme financiare
Sfatul lui Rareș Bogdan pentru oamenii săraci. Ce i-a îndemnat pe românii care au probleme...
O femeie a găsit o sticlă de apă pe capota mașinii! A aflat ce însemnă, de fapt, și a rămas mască
O femeie a găsit o sticlă de apă pe capota mașinii! A aflat ce însemnă,...
Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei
Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei
Mireasă luată la palme la propria nuntă! Gestul femeii l-a scos din sărite pe ginere
Mireasă luată la palme la propria nuntă! Gestul femeii l-a scos din sărite pe ginere
Motivul real pentru care Putin nu a trimis în Ucraina mândria aviației sale, Su-57 „Fellon”
Motivul real pentru care Putin nu a trimis în Ucraina mândria aviației sale, Su-57 „Fellon”