Povestea fabuloasă a românului condamnat pe nedrept. A făcut un copil după gratii, iar acum cere un milion de euro de la stat

Publicat: 11/10/2017 | 14:50

Un bărbat din Iaşi cere statului român despăgubiri de un milion de euro după ce a făcut puşcărie pentru o faptă pe care nu a comis-o. Într-o discuţie cu reporterii CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, ieşeanul a spus că şi-ar dori ca despăgubirile sale să fie plătite de judecătorii şi procurorii care au instrumentat cazul său. (VEZI ŞI: Adevărul a ieşit la iveală abia acum. Noul socru al Andreei Marin a fost condamnat la trei luni de închisoare! Motivul este halucinant)

Petrică Manolachi are acum 38 de ani, însă, de la 22 de ani, se luptă în instanţă să demonstreze că nu este vinovat de o faptă de complicitate la tâlhărie. În timpul luptei cu procurorii şi judecătorii, Manolachi a şi executat trei ani şi patru luni de închisoare, fiind însă, în cele din urmă, achitat definitiv, după o rejudecare a cazului. Decizia finală a fost luată chiar zilele trecute, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

„De la 22 de ani, eu am stat numai prin instanţă, de 15 ani mă chinui să îmi demonstrez nevinovăţia. Îmi doresc ca, dacă statul va admitere cererea de daune morale, Ministerul de Finanţe să se îndrepte asupra celor care au greşit pentru recuperarea reală a a daunelor“, a spus Manolachi, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Manolachi s-a căsătorit în timp ce se afla în puşcărie, unul dintre cei doi copii ai săi fiind concepuţi chiar în acea perioadă.

„În ultimul an de detenţie, reclamantul s-a căsătorit cu numita Manolachi Oana Angelica, la data de 26.05.2011, în mediul carceral – Penitenciarul Botoşani. Totodată, soţii Manolachi au hotărât şi reuşit conceperea unui copil, în acele condiţii. Detenţia a reprezentat un factor de distrugere atât a vieţii sale, cât şi a familiei reclamantului”, se arată în documentul prin care omul cere să i se facă dreptate. (CITEŞTE AICI: Încă o palmă pentru justiţia din România! CEDO a dat sentinţa în cazul un copil molestat de tată!)

Ieşeanul a făcut puşcărie pentru o faptă din 2002, atunci când a fost arestat pe motiv că ar fi fost complicele unor persoane care au jefuit o bătrână. Manolachi ar fi fost cel care ar fi sunat la uşa victimei susţinând că strânge fonduri pentru biserică, moment în care ceilalţi doi ar fi intrat în casă. În timpul procesului, cei doi tâlhari au negat că ar fi fost ajutaţi de Manolachi.

CRISTI SANDU