Povestea incredibilă a unui fost mare fotbalist român: ”Cojocar a vrut să mă facă…”

Publicat: 01/12/2017 | 22:55

Fost internaţional şi jucător al Stelei, Miodrag Belodedici a dezvăluit amănunte picante din viaţa lui de dinainte de a ajunge fotbalist celebru. 

„Foarte mult iubesc România! Trebuie să fie uniţi şi să fie aceeaşi voce. Visul a început de când eram copil, când mă jucam cu mingea, visam să ajung la echipa naţională de juniori. Ăsta e visul oricărui copil. Al doilea vis a fost să joc la Steaua Bucureşti. A fost un vis îndeplinit şi tot aşa. Eu am avut un parcurs extraordinar de frumos şi tot ce am visat mi s-a îndeplinit.

Familia nu m-a susţinut, nu ştiau ce şi cum. Auzeau de alţi oameni care le spuneam că joc bine fotbal. Oamenii vedeau că sunt talentat. Auzeau şi la revedere. Aveau alte preocupări. Tata, când am ajuns la Steaua în Bucureşti, mi-a zis că dacă sunt la Steaua, de ce nu mă duc să joc la Timişoara, că e mai aproape de casă.

Bunicul a fost cojocar şi a vrut să mă facă şi pe mine cojocar. Dar am plecat. În dimineaţa când am plecat la Bucureşti, bunica a ieşit cu o găleată cu apă în spatele meu şi a aruncat-o după mine ca să-mi meargă bine. Am avut o copilărie frumoasă, lângă Dunăre. Am muncit mult, nu aveam timp să mă gândesc la altele. (…)

Meciul pe care nu o să-l uit niciodată este cu Suedia, cu penalty-ul, când am pierdut”, a spus acesta, într-un interviu acordat pentru Antena Stars.

Miodrag Belodedici este director la FRF al centrelor de copii şi juniori. A câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni (actuala Liga Campionilor) cu Steaua Bucureşti şi cu Steaua Roşie Belgrad. 

A fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că a fugit în Iugoslavia, în 1988. A fost apoi graţiat, după căderea regimului comunist. 

 

Citește și...