Poză șocantă cu jandarmerița bătută în Piața Victoriei postată de Mircea Badea: „Război în plină stradă”

Publicat: 11/08/2018 | 10:25

Violențele care au degenerat în timpul protestelor de aseară au lăsat în urmă zeci de victime, multe dintre ele în stare gravă. Printre ele și o femeie jandarm, care a fost bătută atât de rău, încât i-a fost fisurată coloana. Jurnalistul Mircea Badea a făcut publică o poză cu victima. 

Zeci de mii de români, mulţi dintre ei veniţi de peste hotare, special pentru Mitingul Diasporei, au umplut vineri seară piaţa Victoriei din Bucureşti.

Oamenii au manifestat paşnic, până când, la un moment dat, câţiva indivizi au încercat să forţeze cordonul jandarmilor, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunurile cu apă.

Situaţia a degenerat rapid, în ciuda apelului la calm, lansat de autorităţi. S-a produs şi o busculadă în care au fost prinşi şi doi jandarmi – un bărbat şi o femeie. Amândoi au nimerit în mijlocul unor indivizi furioşi şi au fost puşi la pământ. Între timp, câţiva prostatatari au încercat să-i protejeze şi să-i ajute să iasă din învălmăşeala creată. În nebunia din acele momente, cei doi au rămas şi fără arme, iar jandarmeria face apel la populaţie pentru a-i identifica pe cei care le-au luat şi a sesizat şi parchetul.

În colonia asta de mămăligă există niște legi. S-au tolerat încălcări pe bandă rulantă ale legilor pentru ca mămăligi într-o parte, tupeu și agresivitate în altă parte. Iată ce s-a întamplat din toleranță: război în plină stradă. Legile alea care sunt trebuie să se aplice!!!!!!!
P.S. Iată de ce există niște reguli în autorizarea unui protest. Pentru a limita eventualele nenorociri”, a scris jurnalistul Mircea Badea pe pagina sa de Facebook în dreptul unei poze cu femeia jandarm bătută și plină de sânge.

Citește și...