Mihaela Bilic: "Eu sper să nu fie prea mulți din ăia care nu vor mânca prea mult. Aș spune haideți să mâncăm din toate, dar nu totul la o masă!"
Mihaela Bilic: "Cantitatea strică și atunci dacă mâncăm aperitivele la micul dejun, ciorba și sarmalele la masa de prânz și friptura și cozonacul la masa de seară, am rezolvat meniul de sărbători!"
Mihaela Bilic: "La capitolul alcool din nou e ca la mâncare. Alcoolul are efecte pozitive, îți crește curajul, buna dispoziție, te încălzește la primele două pahare, hai și al treilea!"
Mihaela Bilic: "Plus că avem 10 zile în care totul este despre mâncare, deci nu vă grăbiți din prima zi, că vă alegeți cu o indigestie și pe urmă nu mai puteți ține cursa. Deci 10 zile în care putem gusta din toate, nu totul la o masă, ăsta e secretul. Mâncăm din toate, dar nu tot!"
Mihaela Bilic: "Știi de ce se mănâncă grăsime cu alcoolul tare? Grăsimea oprește absorbția alcoolului din stomac și ții mai bine la băutură, deci dacă vreți să beți mai bine și mai mult, băgați ceva gras înainte!"
Mihaela Bilic: "De la trei pahare încolo, are fix efect invers - accentuează tristețea, cazi în butoiul cu melancolie, răcește corpul de la interior, așa că dacă sunteți șmecheri luați provocarea asta, opriți-vă la trei pahare și pentru fiecare pahar de alcool băgați două de apă ca să-l ajutați pe ficat să metabolizeze alcoolul și în felul ăsta să nu se vadă că ați băut prea mult!"
Mihaela Bilic: "Care sunt combinațiile pentru siluetă de evitat - nu amestecați făinoasele cu grăsimea, pentru că asta se pune repede pe burtă. Deci dacă e să mâncam carne mai împănată, o mâncăm cu murături sau cu salată.
Dacă mâncăm făinoase, încercăm să nu le amestecăm cu grăsime, nu prea știu cu ce să le amestecăm, că merge bine slănina cu pâine. E nasol, n-avem scăpare, dar în nutriție se spune că nu contează ce mănânci între Crăciun și Anul Nou, că sunt 10 zile!"
Nutriționistul Mihaela Bilic oferă sfaturi prețioase pentru sărbători fără excese! Românii pofticioși să ia aminte: “Ăsta e secretul!”