PRACTIC S.A, unul din principalii operatori de spații comerciale și de servicii din București

Publicat: 24/05/2020 | 12:08
PRACTIC S.A, unul din principalii operatori de spații comerciale și de servicii din București

Înfințată în anul 1962 ca organizație comercială locală, PRACTIC S.A a devenit cu timpul unul dintre cei mai importanți operatori de spații comerciale stradale din Capitală.

În primii ani după Revoluție, societatea a continuat activitatea de operare a unităților de alimentație publică de proximitate  și a început activitatea de închiriere a unora dintre spații. Dinamica activității comerciale tradiționale a fost evident descrescătoare, având în vedere că dezvoltarea comerțului modern care a condus, în prima fază, la scăderea activității vechilor structuri comerciale.(CITEȘTE ȘI: ROMÂNII, INVITAȚI SĂ OCUPE 321 DE LOCURI DE MUNCĂ VACANTE ÎN SPAŢIUL ECONOMIC EUROPEAN. CELE MAI MULTE SUNT ÎN OLANDA)

Începând cu anul 2002, domeniul principal de activitate a devenit cel de închiriere și subînchiriere a bunurilor imobiliare deținute de societatea PRACTIC S.A, obiect principal de activitate care a fost menținut până în prezent.

Închirierea și subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În spațiile deținute de societate au funcționat în toată această perioadă unități de comerț alimentar și nealimentar, sucursale bancare, farmacii, unități de alimentație publică etc.

PRACTIC S.A, unul din principalii operatori de spații comerciale și de servicii din București

În acest fel, societatea PRACTIC S.A a devenit în ultimul deceniu și jumătate unul din principalii operatori de spații comerciale și de servicii din București. În paralel, întrucât prin dezvoltarea marilor platforme comerciale moderne, declinul comerțului stradal tradițional s-a accentuat, societatea a decis elaborarea unor studii de fezabilitate și de impact în vederea dezvoltării prin investiții a acelor locații care puteau asigura în viitor un potențial economic mai important.(NU RATA: ESTE LOCUL DE CARE TREBUIE SĂ TE FEREȘTI ÎN SUPERMARKET! SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE UN PROFESOR)

Din acest motiv, societatea s-a implicat în mai multe tranzacții imobiliare, achizitionand în perioada 2001 – 2015, atât terenuri cât și clădiri , astfel încât portofoliul imobiliar al PRACTIC S.A de astăzi este diferit de cel inițial, iar potențialul economic al proprietăților noi achiziționate asigura o perspectiva importantă pentru anii următori.