Pranzul cel de taina

Publicat: 01/03/2011 | 00:00
Pranzul cel de taina
CANCAN prezinta detalii incredibile despre directoarea SC Romfilatelia: misteriosul barbat fotografiat in compania Cristinei Popescu este chiar unul dintre cei care urmeaza sa decida soarta institutiei pe care o conduce femeia.

Cristina Popescu, supranumita Stapana timbrelor, despre care CANCAN a relatat ca si-a trimis soferul sa-i achite nota de plata de la restaurant, are relatii la nivel inalt. In timp ce angajatii Romfilatelia SA asteapta cu sufletul la gura sa vada daca societatea lor va fi preluata de Posta Romana, sefa acestora savureaza bucate alese alaturi de unul dintre oamenii-cheie. Prietenul Cristinei Popescu este Ioan Anton, seful unui departamentul din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, care verifica modul in care sunt administrati banii din apararea nationala, administratie, interne, mediu si comunicatii. De altfel, consilierul de conturi Anton reprezinta una dintre institutiile de care depinde viitorul societatii Romfilatelia. Mai exact, Curtea de Conturi trebuie sa avizeze proiectul de fuziune a SC Romfilatelia cu Posta Romana, proiect ce a enervat-o la culme pe Cristina Popescu. Zilele trecute, „Stapana timbrelor” si-a exprimat nemultumirea chiar si in mod public, printr-un comunicat acid: „Desfiintarea Romfilatelia inseamna un act de involutie si de intoarcere in timp, contrar intereselor statului si interesului public national”.

Ajutat de un senator milionar

Ioan Anton este unul dintre cei 18 consilieri ai presedintelui Curtii de Conturi a Romaniei, Nicolae Vacaroiu. Slatineanul Anton a fost propus in functie concitadinul sau Ion Toma, senator de Olt. Imediat dupa ce Anton a fost acceptat la carma Departamentul XI din cadrul Curtii de Conturi, senatorul Toma preciza: „Am spus-o, in mai multe randuri: voi aduce judetului nu numai bani si investitori, ci si posibilitatea ca oameni de-ai locului sa ocupe functii inalte in stat si in locurile de unde se poate ajuta acest judet si oamenii lui. Domnul Ioan Anton are o valoare profesionala recunoscuta de toata lumea. El ne va ajuta, conform legii, sa accesam mai bine fondurile europene”.Senatorul care l-a propulsat pe Anton la Curtea de Conturi a Romaniei a fost acuzat de presa locala de afaceri profitabile cu statul. Conform publicatiei „Gazeta Oltului”, firma SCADT a senatorului Ion Toma a fost in ultimii ani precum un „aspirator” de bani publici. In conturile firmei SCADT au fost virati aproximativ 22 milioane de euro de catre mai multe primarii din judetele Olt si Dolj, dar si de catre Ministerul Educatiei si Compania Nationala de Investitii.

Citește și...