Preşedintele Klaus Iohannis, la schi în Munţii Şureanu. A stat la rând să urce cu telescaunul

Publicat: 06/01/2018 | 19:37

Cei care au mers la schi astăzi în Munţii Şureanu au avut parte de o surpriză, întâlnindu-se acolo cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Şeful statului a stat la rând pentru a urca cu telescaunul în vârful pârtiei, acolo unde altitudinea maximă depăşeşte 2.000 de metri, relatează Mediafax.

Şeful statului a mers la schi în Munţii Şureanu şi anul trecut. Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu judeţele Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din opt pârtii care însumează 11 kilometri, şase dintre acestea fiind momentan funcţionale.

Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, acolo unde se află limita superioară a pârtiilor. Domeniul schiabil din Munţii Şureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiţii private. Aici există asistenţă Salvamont, şcoală de schi şi snowboard, centre de închiriere, restaurante şi câteva unităţi de cazare. Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Distanţa de la Sebeş este de 82 de kilometri şi poate fi parcursă în circa două ore.
 

Citește și...