Primarul oraşului Gdansk a fost înjunghiat de mai multe ori! Atacul a avut loc în fața a sute de oameni! Ce a făcut apoi agresorul este uluitor

Publicat: 14/01/2019 | 09:19

Un eveniment caritabil din Gdansk s-a transormat într-un coșmar! Victimă a fost chiar edilul oraşului, Pawel Adamowicz. Edilul a fost înjunghiat în timp ce se afla pe scenă, în faţa a sute de oameni.

Un bărbat a urcat şi el pe scenă, s-a dus ţintă către edil şi l-a înjunghiat de mai multe ori, relatează digi24.ro.

În timp ce pe scenă se instalase panica, iar primarului i se acorda primul ajutor, atacatorul a agitat prin aer cuţitul şi chiar a luat microfonul spunând că a fost aruncat în închisoare de partidul care l-a susţinut la alegeri pe primarul din Gdansk. Mai mujlt, acesta a spus că a fost și torturat, în zilele în care a stat în pușcărie.

Agresorul, un tânăr de 27 de ani, a fost imobilizat apoi de forţele de ordine şi arestat.

VEZI AICI ATACUL ASUPRA PRIMARULUI

Primarul, în stare gravă!

Primarul a fost reanimat la locului incidentului după care a fost transportat cu ambulanţa la spital și a fost operat. El se află în stare gravă, centrul regional din Gdansk făcând apel la populaţie să doneze sânge.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, este de 20 de ani primar în Gdansk, orașul-simbol al rezistenței anticomuniste poloneze.

Citește și...