Primarul si-a facut campanie pe spatele lor! Le-a luat cheile de la casa inapoi celor 5 copii ramasi orfani dupa Colectiv!

Publicat: 23/11/2015 | 19:14
Primarul si-a facut campanie pe spatele lor! Le-a luat cheile de la casa inapoi celor 5 copii ramasi orfani dupa Colectiv!

Cei cinci orfani ai Mariei Ion, femeia de serviciu din clubul Colectiv care a pierit in noaptea incendiului, stau tot in grija matusii lor, desi li s-a promis o casa. Copiii asteapta momentul in care se vor muta in noua locuinta.

Copii Maria Ion

CANCAN.ro a aflat ca orfanii Mariei Ion, victima din Colectiv, au predat cheile casei promise de Primarie. Cei cinci copii nu au apucat sa se mute in casa promisa deoarece nu avea nici apa, nici caldura, iar casa era goala.

Matusa tinerilor orfani s-a plans celor de la Primarie ca nu exista conditii pentru micuti in noua casa, iar primarul interimar al Capitalei a decis sa le dea o alta casa, insa, de aceasta data, in sectorul 2.

Copii Maria Ion

“ Le-au luat cheile de la apartamentul pe care i l-au dat. Au zis ca le dau alta locuinta. Au refuzat-o pentru ca era departe, ca nu era racordata, nu aveau cum sa stea. Vor sta in zona sectorului 2“, a declarat fratele Mariei Ion, pentru Cancan.ro.

Copii Maria Ion

Ajutor pentru fiecare dintre ei de la Minister

Casa in care urmau sa locuiasca cei cinci copii se afla intr-un complex de blocuri din zona Militari, insa micutii sunt la scoala in sectorul doi, acolo unde locuiau pana cand sa moara mama lor. Maria Ion, cei cinci copii ai sai si tatal acesteia traiau din salariul de femeie de serviciu al femeii, iar casa lor era o camera intr-o curte din sectorul 3.

Maria Ion a pierit in urma incendiului din Colectiv
Maria Ion a pierit in urma incendiului din Colectiv

Conform unui comunicat de presa transmis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, fiecare copil va primi cate 600 de lei/luna ca urmare stabilirii masurii de protectie sociala. Este vorba de patru dintrei ei, care sunt minori.

Seara tragica

INCENDIU COLECTIV. Maria Ion se afla in clubul Colectiv pe 30 octombrie. Femeia era la munca, asta dupa ce facuse schimb cu o colega. In acea seara, trupa „Goodbye to Gravity” lansa albumul „Mantras of War”. In incinta a pornit un incendiu din cauza caruia 170 de persoane au fost ranite, iar 60 au decedat.

Eva Stan

Citește și...